Za područje

  Parna brana ili blokada prolaza pare

  Članak je pregledalo čak 23258+ korisnika
  Zgrada u koju je ugrađena blokada prolaska pare je difuzijski zatvorena, stoga vlaga ne može proći iz zgrade van. Parna brana djelomično sprječava prolazak vodene pare, a opet omogućuje objektu "disanje".
  Stručni članak 23258
  blokada prolaza pare archiexpo.com
  Imamo 2150 izvođača za područje Fasade:

  Blokada prolaza pare

  Ova folija u potpunosti spriječava prolaz vlage kroz konstrukciju objekta. Na taj način se spriječava stvaranje vlage, koja se inače događa zbog disanja, kuhanja, peglanja itd., prodire dublje u zid i tamo uzrokuje kondenzaciju. Prostor, gdje je ugrađena blokada prolaza pare mora se više puta prozračiti, jer objekt ne diše.

  Uglavnom se blokada prolaza pare ugrađuje na unutarnjoj strani kuće, što bliže toploj strani konstrukcije. Postavljanje folije mora se obaviti prema principu nepropusnosti, tako da se mora paziti kod izvođenja detalja jer svi spojevi moraju biti potpuno zaljepljeni. Korišćenje blokade prolaza pare smanjiti će gubitke topline objekta, jer ne dopušta prolazak zraka. Blokadu prolaska pare koristimo kada želimo onemogućiti prolaz vlage. Možemo birati različite vrste folija: PE folija, ALU folija, IZOFOL folija.

  Cijena blokade prolaza pare je manje od 0.1 EUR/m2.

  Parna brana

  Kao što smo već pomenuli, parna brana spriječava prelazak vodene pare, ali ne u potpunosti. Folija još uvijek omogućava disanje konstrukcije i ravnomjeran prelaz vodene pare. U tom slučaju para može prijeći u toplinsku izolaciju, a ona se suši ka van i prema unutra. Pri ugrađivanju parne brane moramo izabrati pravilnu kombinaciju brane i izolacije, kako bi temperatura u objektu bila optimalna. Preporučljiv je izbor prirodnih izolacijskih materijala, jer oni akumuliraju paru i vraćaju je nazad u prostor.

  I parna brana se ugrađuje što više na unutarnjoj, toploj strani konstrukcije. Ugrađujemo je uglavnom onda kada konstrukcija sadrži sloj zraka jer to omogućuje sušenje vlage koja se zbog toga kondenzira u konstrukciji. Na tržištu imamo više vrsta parnih brana: Knauf LDS2 silk, Tyvek VCL, Airguard.

  Cijena parne brane je manja od 0.1 EUR/m2.

  parna brana www.novak.si
  parna brana www.novak.si


  Stručni članak 23258
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 2150 izvođača za područje Fasade:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Fasade?

  Imamo 2150 izvođača za područje Fasade:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 2150 izvođača za područje Fasade
  9.7
  0

  CVITIĆ GRADNJA, OBRT ZA GRAĐEVINARSTVO, vl. Anton Cvitić


  9.2
  0

  LANTERNA GRADNJA d.o.o.


  8.6
  0

  TRIGRAD d.o.o.


  9.4
  0

  HM MONT j.d.o.o.