Za područje

  Armirna mrežica za fasade

  Članak je pregledalo čak 23048+ korisnika
  Prilikom izrade kontaktne fasade nužno je ugraditi armaturnu mrežu koja osigurava bolje prianjanje žbuke na podlogu. Ako ne ugradimo mrežicu, fasada će se s vremenom početi odvajati.
  Stručni članak 23048
  Imamo 2199 izvođača za područje Fasade:

  Materijali armirne mrežice

  Armirna fasadna mrežica može biti napravljena od plastificiranih staklenih vlakana koje koristimo za tankoslojne fasade. Pri debeloslojnim fasadama upotrebljava se metalna mrežica od pocinčanog čelika. 

  Namještanje armirne mrežice

  Pomoću armirne fasadne mrežice stvaramo armirni sloj, koji se obično sastoji od prikladne armirne mrežice i ljepila. Prilikom korišćenja izolacijskih ploča, prvo ih prikladno položimo, potom nastavljamo u skladu s uputama proizvođača sustava toplinskih izolacija. Obično prvo nanesemo armirno fasadno ljepilo, koje zagladimo. Na površinu ljepilom namjestimo armirnu mrežu; koristimo mrežicu od staklenih vlakana, a potom sve ljepilom zagladimo u jednu ravninu. Armirne mrežice ne smijemo položiti direktno na izolaciju, uvijek moramo izolaciju prvo prekriti ljepilom. Važno je armirnu mrežicu položiti na mokru podlogu i premazati je ljepilom. Mrežica poslije polaganja ne smije biti vidljiva, nego mora biti prekrivena ljepilom potpunosti. 
   
  Pri polaganju armirne mreže važno je da je polažemo s prekrivanjem – dijelovi se moraju prekrivati minimalno 10 cm. Mjesta dodira također prekrivamo ljepilom, gdje debljina ljepila mora biti bar 0,5 mm. Ako želimo doseći posebno tvrdo armiranje, možemo koristiti dvostruki sloj mrežice i tada je potrebno upotrijebiti deblju mrežicu. 
  Moramo paziti prilikom polaganja mrežice oko prozorskih klupčica, a plastične profile kapaka moramo prekriti do plastičnog ruba. Kada armirnu mrežicu ne namjestimo ili je namjestimo neprikladno, nastat će brojne raspukline i mjehuri. 
  Stručni članak 23048
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Fasade?

  Imamo 2199 izvođača za područje Fasade:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 2199 izvođača za područje Fasade
  10
  3

  FIDES ART d.o.o.


  10
  4

  M.D.A. JAKO j.d.o.o.


  9.8
  0

  VISIO d.o.o.


  10
  15

  LORD GRAĐENJE d.o.o.