Za područje
  Najveći izbor bazenske opreme u Hrvatskoj

  Što je zapravo sekundarni pokrov?

  Članak je pregledalo čak 9887+ korisnika
  Krovni pokrov može prokisnuti, stoga obično ugrađujemo i sekundarni pokrov. On prije svega štiti toplinsku izolaciju od ulaska vode, ukoliko je pokrov propušta. No, sekundarni pokrov ima i druge funkcije.
  Stručni članak 9887
  Postavljanje sekundarnog pokrova, http://www.konstruktgradnja.com
  Imamo 1023 izvođača za područje Krovovi:

  Zadaće sekundarnog pokrova

  Osim toga što sekundarni pokrov sprječava prodor vode u izolaciju, on odvaja kondenziranu vodu s donje strane pokrova i uglavnom osigurava kontrolirani prolaz vlage, uključujući onu koja se javlja unutar zgrade. Osim što se brine o regulaciji vlage, što je njegova primarna svrha, sekundarni pokrov također pruža toplinsku zaštitu.

  Montaža sekundarnog pokrova, kamo i kako?

  Sekundarni pokrov je posebna folija, koja se ugrađuje iznad toplinske izolacije krova. Ona je obično paropropusna i za svoje ispravno djelovanje mora biti pažljivo postavljena.
   
  Pri projektiranju i montaži krova moramo biti vrlo oprezni s time kako ćemo postaviti sekundarni pokrov. Naime, vlaga iz unutrašnjosti prolazi kroz toplinsku izolaciju, a zatim kroz sekundarni pokrov na površinu. Ako sekundarni pokrov ne radi ispravno i ne propušta vlagu, dolazi do njezine kondenzacije na donjoj strani sekundarnog pokrova. Tada se počinje navlaživati izolacija ispod sekundarnog pokrova, a samim tim i krovna konstrukcija. To može dovesti do truljenja ili čak do pojave plijesni i drvenih gljivica. 
   
  Vrlo je važno da spojeve između listova folija sekundarnog pokrova zalijepimo, jer u suprotnom vlaga ne prolazi kontrolirano. Također, na mjestima gdje folija nije zalijepljena, dolazi do toplinskog proboja. Ukoliko se to dogodi, možemo izgubiti i više od 40 posto energije objekta.

  Koji sekundarni pokrov odabrati?

  Sekundarni pokrov je obično folija. Izbor folija je velik i možete ih pronaći pod nazivima Omega, Stamisol, Bramac Flex, Universal, Tyvek i drugim. Međutim, sve više se umjesto folija uvode i različite zaštitne ploče, poput drveno-vlaknenih ploča Agepan.

  Specifikacije sekundarnih pokrova

  Obično uz sekundarne pokrove nalazimo i određene informacije o njima. Određeno je kakva je Sd vrijednost, koja nam govori kakav je otpor zraka kroz koji prolazi vodena para. Primjerice, vrijednost Sd= 1 je jednaka otporu od 1 m debelog sloja zraka. Vrijednosti Sd kod sekundarnih pokrova su različite, i obično su između Sd =1 i Sd =0,02 m.
   
  Također se navodi kolika je težina materijala po m2. I težine sekundarnih pokrova mogu dosta varirati, obično su u rasponu između 120 i 800 g/m2, a mogu biti i izvan njega. Osim toga, određeno je i koliko vremena može sekundarni pokrov ostati na danjem svjetlu, s tim da zadrži svoje primarne karakteristike.  Cijene sekundarnih pokrova su vrlo raznolike i kreću se u rasponu između 1 i 2 EUR/m2. Više informacija o cijenama potražite u kalkulatoru cijena.
   
   
  Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.
   
  Sekundarni pokrov sa agepan pločama
  Sekundarni pokrov sa agepan pločama


  Stručni članak 9887
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1023 izvođača za područje Krovovi:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1023 izvođača za područje Krovovi:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 1023 izvođača za područje Krovovi
  10
  10

  PLAVA ZONA d.o.o.


  9.6
  0

  ZLOSELO GRADNJA j.d.o.o.


  9.6
  0

  KRAČUN vl. Ivan Kračun


  9.9
  0

  HIDROKOP d.o.o.


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KROVOVI?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau | Sva prava zadržana