Za područje

  Uređenje okoliša

  Članak je pregledalo čak 10509+ korisnika
  Uređivanje okoliša je posao kojeg se obično prihvatimo kod novogradnje, no izgled okolice možemo promijeniti i kasnije. Kada izgradimo novi objekt, njegova neposredna okolina najprije nije privlačna jer su prisutni tragovi gradnje i strojeva. Stoga prije useljenja moramo obraditi okoliš. S uređenjem okoliša možemo se sami uhvatiti u koštac, no ipak je bolje da za uređenje okućnice ili vrta angažiramo stručnjake koji se time bave profesionalno.
  Stručni članak 10509
  Uređenje okoliša oko vikendice, izvor: http://uredjenje doma.com
  Imamo 496 izvođača za područje Hortikultura, vrt:

  Što je sve uključeno u uređenje okoliša?


  Planiranje

  Ako želimo da okoliš objekta bude uređen, vrt moramo prvo planirati, ne smijemo dozvoliti da on raste spontano. Baš poput kuće, potrebno je planirati i okućnicu te se i za nju izrađuje nacrt. Njega približno može skicirati arhitekt, a detaljnije će se njime pozabaviti krajobrazni arhitekt. Kada planiramo okolno područje, svakako moramo obratiti pažnju na to gdje će se postaviti određeni travnjaci, popločani dijelovi, mjesta za sadnju i još mnogo toga. Pritom moramo paziti da okućnica pristaje uz objekt.
   

  Uređivanje vrtova

  Vrtlarenje zahtijeva dosta vremena, ako želimo postići da vrt zadrži određeni izgled. Osim toga, za uređivanje vrta trebamo namjenske strojeve i opremu za vrt. Stručnjaci koji se bave vrtlarstvom proučit će vaše zemljište, posaditi potpuno novi vrt ili će urediti postojeći. Njihovi poslovi vezani su za košenje travnjaka, zalijevanje, obrezivanje, gnojenje, okopavanje, odvoz otpadnog materijala i drugo.
   

  Polaganje trave

  Unatoč tome što je polaganje travnatih busena naizgled jednostavan posao, on to uopće nije. Preporuča se da kod polaganja travnatog tepiha pozovemo stručnjaka. On će znati adekvatno pripremiti zemlju prije polaganja, prekopati njenu površinu  i riješiti odvodnju viška vode. Također potrebno je prije polaganja busenja ukloniti sve korijenje i kamenje. Travu možete i posijati, ali je ipak najbrži način da se ona položi u obliku travnatog tepiha. Trava položena na takav način zahtijeva manje održavanja i otpornija je.
   

  Uklanjanje, obrezivanje drveća 

  Čak i obrezivanje drveća na prvi pogled izgleda kao vrlo jednostavna zadaća, ali to je zapravo profesionalni posao, koji mora obaviti za to osposobljena stručna osoba. Naime, kod obrezivanja moramo znati kada se tijekom godine počinje s obrezivanjem, koji se dijelovi drveća smiju rezati, gdje točno moramo obrezati drvo, na koji je način potrebno formirati krošnju i drugo. Slično vrijedi i za uklanjanje stabala, koje uz to može biti i opasno. 
   

  Polaganje tlakavaca

  Prije polaganja tlakavaca moramo teren za to pravilno pripremiti i sabiti površine. Tek tada se može početi s polaganjem tlakavaca, koji su obično betonski i mogu se postaviti na ispravno pripremljene podloge, ili u beton. Na koji ćemo način položiti tlakavce i kako mora biti za to pripremljena površina, ovisi o tome kakva joj je namjena, odnosno hoće li se po njoj samo hodati ili i voziti. Ako želimo imati pravilno izvedenu površinu pod tlakavcima, tada je gotovo neophodno da se za pomoć obratimo ovlaštenim izvođačima takvih radova. 
   
  Pod uređenje okolice spadaju i drugi poslovi, kakvi su primjerice postavljanje sustava za navodnjavanje, uređenje vodenih motiva, kamenjara, postavljanje vrtnog namještaja i drugi.
   
   
  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena.
  Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje. 
  Uređenje vrta
  Uređenje vrta


  Stručni članak 10509
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 496 izvođača za područje Hortikultura, vrt:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 496 izvođača za područje Hortikultura, vrt:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 496 izvođača za područje Hortikultura, vrt
  10
  1

  GRATEX, vl. Goran Grabušić


  9.9
  0

  BARUN, vl. Jakov Barun


  9.5
  0

  CYDONIA - HORTIKULTURA j.d.o.o.


  10
  14

  BLUE MOP, vl. Marina Šintić


  Tražite dobre izvođače za područje HORTIKULTURA, VRT?