Dizalica topline - cijena toplinske pumpe

Prije nego što počnete instalirati toplinsku pumpu, usporedite značajke svoje kuće s osobinama vašeg uređaja. Nemojte se zavaravati cijenom, jer se bez dobrog razmišljanja dizalica topline može preplatiti, a još gore je ukoliko kupite prejaku, ušteda je mnogo manja. Cijena ne bi trebala biti glavni kriterij, jer je toplinska pumpa investicija 20 i više godina. Glavni kriterij treba biti kvaliteta toplinske crpke i stručni savjet o njenom izboru, kako se sustav instalira i regulira te sama instalacija. Toplinska crpka sama po sebi može biti vrlo dobar uređaj, ali ako nije pravilno instaliran u sustav, neće raditi ispravno i energetska učinkovitost će biti manja. Cijena sustava toplinske crpke voda-voda ili zemlja-voda je najviša i kreće se od 70,000-100,000 kn bez ulaganja u distribucijski sustav. Cijena dizalice topline zrak-voda je mnogo niža, za opskrbu i ugradnju prosječne toplinske pumpe od 8kW, koja je dovoljna za dobro izoliranu stambenu kuću, odbit ćete 30,000 kn .Koja je ušteda na grijanju? Tri puta! Obratite se našim provjerenim dobavljačima kako biste umanjili troškove grijanja.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA

DIZALICE TOPLINE, CIJENA DOBAVE I UGRADNJE


Cijena dizalice topline. Cijena za dobavu i ugradnju dizalice topline na obiteljskoj kući, snage 12kW.

15000.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
2600.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Dizalica topline - cijena toplinske pumpe

DRUGE CIJENE ZA DIZALICA TOPLINE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Toplinska pumpa cijena

Cijena toplinske pumpe FUJIAIR GREE (20kw) za grijanje i hlađenje. Trošak za toplinsku pumpu i uređaj za hlađenje.


KN

KN/kom

kom
upit

Dizalica topline

Cijena ugradnje dizalice topline. Trošak montaže dizalice topline za toplu vodu


KN

KN/kom

kom
upit

Visokotemperaturna dizalica topline zrak voda

Dobava visokotemperaturne dizalice topline zrak voda


KN

KN/kom

kom
upit

Niskotemperaturna toplinska pumpa zrak voda

Dobava niskotemperaturne dizalice topline zrak voda


KN

KN/kom

kom
upit

Dizalica topline za sanitarnu vodu

Dobava dizalice topline za sanitarnu vodu


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Toplinska pumpa, sve što morate znati

1. Što morate znati prije kupnje toplinske pumpe?

toplotne-crpalke.jpg
Toplinske pumpe, energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način grijanja.

1.1. Prednosti toplinskih pumpi

Manja potrošnja energije, manja emisija štetnih tvari i osjetno niži troškovi grijanja.

U dobro izoliranim, pasivnim zgradama, troškovi grijanja, hlađenja i pripreme tople vode niži su i do 10 puta nego kod klasičnih načina grijanja na lož ulje.

Ulaganje u toplinsku pumpu nadoknađuje se najkraćem mogućem roku

Uz pravilan odabir odgovarajuće toplinske pumpe i povoljnog ponuditelja, investicija se vraća u roku od 5 godina. Gotovo je sigurno da se ulaganje nadoknađuje u znatno kraćem roku od drugih alternativnih obnovljivih izvora grijanja (solarno grijanje, peleti, fotonaponski sustavi i sl.).

Dugi vijek i praktički nema održavanja

Vijek toplinskih pumpi je i do 25 godina, a za svoj rad ne treba gotovo nikakvo održavanje. Ljeti njima možemo hladiti prostorije, a time smanjujemo i troškove klimatizacijskih uređaja.

1.2. Nedostatci toplinskih pumpi

Glasnoća kompresora

Suvremene toplinske pumpe nešto su tiše (danas oko 52 decibela), a unatoč tome preporučuje se vanjske jedinice s kompresorom postaviti npr. ispod prozora spavaće sobe. Ako vanjsku jedinicu postavimo na udaljenost od 3 metra od otvorenog prozora, zvuk je još glasniji.

Ograničenja

Za toplinsku pumpu tipa voda - voda potreban je izvor vode s dovoljno snažnim protokom vode, a za toplinsku pumpu tipa zemlja - voda dovoljna velika parcela (parcela mora biti barem 2 puta veća od veličine zgrade) za polaganje zemaljskih kolektora. Obje navedene vrste toplinskih pumpi skuplje su od inverterskog tipa zrak - voda, a za nju treba i dobiti odgovarajuće dozvole. Toplinske pumpe tipa zemlja - voda i voda - voda s druge strane imaju puno bolju iskoristivost od crpki zrak - voda. Zato je preporučljivo prije kupnje uz pomoć stručnjaka (projektanta) dobro razmisliti koja je toplinska pumpa najprikladnija i najisplativija za naše potrebe. 

2. Izbor ponuditelja i izvođača

Samo izbor kvalitetnog ponuditelja osigurava nesmetani rad, velike uštede i dug radni vijek toplinske pumpe.

2.1. Kvalitetna montaža toplinske pumpe

Odgovarajuća i kvalitetno izvedena montaža od ključne je važnosti za dobar rad toplinske pumpe. Tržište je danas puno prodavatelja toplinskih pumpi koji nude i montažu, a nemaju vlastite ekipe za montažu. Montažu organiziraju s podizvođačima, odnosno vanjskim monterima. To je loše jer se u tom slučaju podijeli odgovornost za kvalitetno izvedene radove. U praksi je često da monter upotrijebi nekvalitetan materijal za ugradnju, nekvalitetno i estetski loše izvede instalaciju, te se ne odaziva kada treba ukloniti eventualne nedostatke. Zbog toga je vrlo važno odlučiti se za ponuditelja koji ima vlastite montažne i servisne ekipe i nudi garanciju za cjelokupnu uslugu kupnje i montaže. 

2.2. Iskustva korisnika

Provjerite izvedene projekte ponuditelja i s njim dogovorite posjet objektima koji su slični vašem. Tako ćete iz prve ruke vidjeti kako je posao obavljen. S korisnicima možete razgovarati o njihovim iskustvima, a možete i usporediti troškove, raspitati se o pouzdanosti usluga nakon prodaje, kao npr. usluga servisiranja.

2.3. Servis toplinskih pumpi

Važno je da ponuditelj ima vlastitu službu za servis i sve odgovarajuće certifikate za prodaju i montažu toplinskih pumpi. Raspitajte se također o roku čekanja servisne službe. Nije dobra ideja da toplinsku pumpu kupite u trgovini, a zatim u vlastitom aranžmanu naručite montažu kod drugog ponuditelja! Montažer koji je istodobno i serviser nije dovoljno zainteresiran za izvođenje besplatnog servisa i zbog toga ćete ga dugo čekati, budući da će radije preuzimati druge, plaćene poslove.

3. Različite vrste toplinskih pumpi

3.1. S obzirom na izvor energije

Tipovi toplinskih pumpi nazivaju se prema izvoru iz kojeg crpe energiju voda - voda, zemlja - voda i zrak - voda. Pritom prva riječ u nazivu govori otkud pumpa crpi, a druga kamo prenosi toplinu. 

Toplinska pumpa voda - voda

Među najučinkovitije toplinske pumpe spada tip voda - voda. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je da se vaš objekt mora nalaziti na području bogatom podzemnom vodom. Za toplinsku pumpu voda - voda treba napraviti bušotinu, za što morate imati određene dozvole. Koeficijent učinkovitosti za toplinske pumpe voda - voda je najviši od svih tipova toplinskih pumpi i iznosi 4,5. Koeficijent učinkovitosti odnos je između željene topline i uložene pogonske energije (npr. COP = 4,5 znači da za 4,5 kWh energije grijanja trošimo 1 kWh električne energije).

Toplinska pumpa zemlja - voda

Druga najučinkovitija toplinska pumpa je tip zemlja - voda. Njen koeficijent učinkovitosti iznosi 4,0. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je veća površina zemlje oko objekta u koju se mogu postaviti kolektori. Nedostatak te pumpe je zaleđivanje vode u njima ako se ne postave dovoljno duboko. U slučaju da se kolektori postave vertikalno, treba dobiti dozvolu za bušotinu, a sonde se polažu od 30 do 200 metara u dubinu.

Toplinska pumpa zrak - voda

Na slovenskom tržištu prodano je 90% toplinskih pumpi tipa zrak - voda. Ova vrsta toplinske pumpe zrak - voda je najjednostavnija i najpovoljnija za montažu. Zbog toga se investicija u toplinsku pumpu zrak - voda isplati unatoč tome što je njena učinkovitost malo lošija od druge dvije (koeficijent učinkovitosti je samo 3,5). Učinkovitost rada ove toplinske pumpe je unatoč tome znatno bolja od svih tradicionalnih izvora topline. Rok povrata investicije u toplinsku pumpu zrak - voda je najkraći od sve tri opcije, a njen vijek trajanja usporediv je s druge dvije.

3.2. Toplinske pumpe za grijanje s obzirom na vrstu grijaćeg tijela

Toplinske pumpe dijelimo i prema izlaznoj temperaturi vode koju mogu osigurati.

Toplinske pumpe visoke temperature

U starijim objektima sa slabijom izolacijom i grijanjem klasičnim sustavom radijatora (dovodna temperatura je 55 - 60 Celzijevih stupnjeva) potrebna je toplinska pumpa visoke temperature koja osigurava temperaturu vode do 80 Celzijevih stupnjeva. Samo na taj način možemo osigurati temperaturu primjerenu za grijanje radijatorima bez nepotrebnog preopterećivanja unutarnjih komponenti.

Toplinske pumpe niske temperature

U novijim, dobro izoliranim zgradama koje se griju modernim sustavima kao što su podno grijanje, konvektori i radijatori niske temperature dolazi u obzir toplinska pumpa niske temperature. Potonja zagrijava vodu na 55 Celzijevih stupnjeva. Toplinska pumpa niske temperature primjerena je i za starije objekte kod cjelokupne energetske obnove prilikom koje se povećava izolacija objekta i ugrađuje moderniji sustav grijanja. 

3.2. S obzirom na način rada u sustavu grijanja

Monovalentni način rada

U tom načinu rada toplinska crpka bez prebacivanja na druge sustave tijekom cijele sezone grijanja pokriva sve toplinske potrebe zgrade. Temperaturni režim kod monovalentnog načina rada odgovara sustavu grijanja niske temperature monovalentnom i obično je 45/40 Celzijevih stupnjeva.

Bivalentni alternativni način rada

U ovom slučaju toplinska pumpa radi, odnosno njen rad je ekonomičan dok vanjska temperatura ne padne ispod 0 - 5 Celzijevih stupnjeva. Kod nižih vanjskih temperatura se isključuje i sustav grijanja se priključuje na drugi izvor topline, obično na kotao za toplu vodu. Sustav ima dva međusobno neovisna generatora koji mijenjaju jedan drugog u slučaju ispada, što je svakako prednost. Temperaturni režim odgovara i sustavu grijanja visoke temperature i u rasponu od 60/50 do 80/60 Celzijevih stupnjeva.

Bivalentni paralelni način rada

Toplinska pumpa radi bez spajanja na drugi izvor topline. Kada vanjske temperature padnu ispod 0 stupnjeva, uključuje se o kotao za toplu vodu kao dodatni izvor topline i oba generatora topline rade paralelno.

Bivalentno djelomično paralelni način rada

Toplinska pumpa radi jednako kao u slučaju bivalentnog alternativnoga načina rada, s jednom razlikom – regulacijom sami odabiremo željeni način rada kod određenih vanjskih temperatura.

4. Postupak

Osim pravilnog izbora vrste toplinske pumpe, vrlo je važno gdje će se i na koji način ugraditi toplinska pumpa. Za pomoć kod izbora najbolje se obratiti stručnjacima i ovlaštenim dobavljačima toplinskih pumpi koji imaju kvalitetne ekipe za montažu i servis.

4.1. Ugradnja toplinske pumpe

Sustav toplinske pumpe sastoji se od unutarnje i vanjske jedinice. Odabir lokacije za ugradnju unutarnje jedinice je jednostavan jer ne mora stajati pored dimnjaka ili spremnika za skladištenje. U objektima koji su nanovo izgrađeni obično je to podrum. Unutarnje jedinice toplinske pumpe danas su lijepo dizajnirane i mogu se postaviti u stambeni prostor. Unutarnji dio toplinske pumpe najprije se priključi na već pripremljen razvod cijevi za vodu i cijevi podnog grijanja ili cijevi radijatora. Zatim dolazi na red ugradnja vanjske jedinice, koja se obično postavlja negdje u blizini kuće, na betonsku bazu. Obje jedinice povezuju se električnim cijevima. Zatim slijedi ispuštanje zraka i povezivanje obiju jedinica plinom (freon).

4.2. Upravljanje toplinskom pumpom

Nakon ugradnje obiju jedinica i reguliranja svih priključaka slijedi spajanje na vodu i struju. Nakon priključenja na struju cirkulacijske pumpe, ventil za miješanje i mjerač temperature, najprije se iz vanjske jedinice ispusti plin, a zatim se sustav za grijanje napuni vodom i

ispusti zrak. Time završava puštanje u rad novog sustava. Pri tome je vrlo važno da izvođači upoznaju korisnike s radom sustava i ključnim postavkama. Upravljanje sustavom je unatoč mnoštvu eventualnih postavki sasvim jednostavno, a treba poznavati osnove. Demonstracija upravljanja nužan je dio procesa jer je pravilno upravljanje najvažnije za optimalno funkcioniranje toplinske pumpe i sustava grijanja.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMUGRADNJA DIZALICE TOPLINE

Radi se o stambenoj kući sa dvije odvojene etaže (prizemlje i kat). Ovaj projekt se odnosi samo za kat (cca 100m2). Trenutno imamo centralno na plin sa radijatorima. Kuća će uskoro biti u postupku stavljanja termofasade,12 cm stiropor. Željena funkcionalnost: grijanje+hlađenje+potrošna topla voda 18900 KN do 31500 KN


........

INSTALACIJE DIZALICE TOPLINE

Imam kuću prizemnicu novogradnja izolacija zidova vanjskih je 14 cm termo fasade od stiropora,plafon je izoliran sa 20 cm kamene vune,prozori su od pvc stolarije sa troslojnim iso staklima,a u kući je izvedeno podno grijanje sa izolacijom poda od 5 cm stiropora i 5 cm glazure,ormarić podnog grijanja ima 10 krugova a priprema za spajanje za dizalice topline je u kupaonici,struja u kući je jednofazna sa osiguračem od 25 ampera.Kuća je ukupno 106 m2 neto za grijanje prostora!

trebam dobavu i montažu dizalice topline samo za grijanje i spremnikom potrošne vode,u kući će živjeti samo 1-2 osobe pa prema tome mi preporučite spremnik tople vode koji je unutra u dizalici topline u unutarnjoj jedinici i kolika snaga dizalice topline bi trebala biti u odnosu na ovakvu izolaciju i kvadraturu od 106 m2 neto prostora koji će trebati grijati,cijela kuća je pripremljena za niskotemperaturno podno grijanje zrak-voda.

U prilogu vam šaljem i energetski certifikat kuće.

18900 KN do 31500 KN


........

DIZALICA TOPLINE PO PRINCIPU ZRAK VODA

Potrebna dobava i postavljanje dizalice topline po principu zrak- voda, grijanje i hladenje, imam dva ventilokonvektora u doljnoj etazi, u gornjoj radijatore. 18900 KN do 31500 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, DIZALICA TOPLINE I HLAĐENJE , CCA 300 M2
Dizalica topline, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 250 CM
Dizalica topline, Rakovica

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, PODEŠAVANJE DIZALICE TOPLINE, 1 - KOM
Dizalica topline, Nova Rača

675 KN do 1125 KN

CIJENA, SPAJANJE DIZALICE TOPLINE NA RAZVOD CIJEVI , CCA 10 M
Dizalica topline, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, DIZLICA TOPLINE, CCA 200 M2
Dizalica topline, Imotski

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 80 M2
Dizalica topline, Rijeka

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 120 M2
Dizalica topline, Samobor

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, CCA 150 M2
Dizalica topline, Susedgrad

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 250 M2
Dizalica topline, Vrbanja

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLONE, CCA 80 M2
Dizalica topline, Čakovec

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 107 M2
Dizalica topline, Križ

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, PONUDA ZA UGRADNJU DIZALICE TOPLINE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA, CCA 70 M2
Dizalica topline, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 270 M2
Dizalica topline, Kravarsko

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE, CCA 220 M2
Dizalica topline, Poreč

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, SUSTAV GRIJANJA I HLAĐENJA SA DIZALICOM TOPLINE PREMA PROJEKTU, CCA 93 M2
Dizalica topline, Crno

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, 200 M2
Dizalica topline, Krapina

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 140 M2
Dizalica topline, Rijeka

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 150 M2
Dizalica topline, Belavići

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE ZRAK - VODA, CCA 63 M2
Dizalica topline, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 300 M2
Dizalica topline, Rovinj

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 75 M2
Dizalica topline, Vukovina

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 170 M2
Dizalica topline, Donja Lomnica

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, CCA 175-200 M2
Dizalica topline, Prezid

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE , CCA 300 M2
Dizalica topline, Sisak

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE, CCA 100 M2
Dizalica topline, Donja Dubrava

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, PONUDA ZA DOBAVU I UGRADNJU DIZALICE TOPLINE RADI NATJEČAJA, CCA 200 M2
Dizalica topline, Samobor

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, CCA 96 M2
Dizalica topline, Rijeka

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE, 2 - KOM
Dizalica topline, Donja Lomnica

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, PONUDA ZA DIZALICU TOPLINE RADI NATJEČAJA, CCA 100 M2
Dizalica topline, Čunkova Draga

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 170 M2
Dizalica topline, Gornje Ladanje

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 170 M2
Dizalica topline, Virovitica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE PO PRINCIPU ZRAK -VODA, CCA 250 M2
Dizalica topline, Baćina

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE , CCA 190 M2
Dizalica topline, Petrinja

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, SERVIS TOPLINSKE PUMPE , TOPLINSKA PUMPA-1 KOM
Dizalica topline, Pinezići

675 KN do 1125 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE PO PRINCIPU ZRAK -VODA, CCA 60 M2
Dizalica topline, Markuševec Turopoljski

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, CCA 130 M2
Dizalica topline, Svetonedjeljski Breg

20250 KN do 33750 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

DIZALICA TOPLINE CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

429+ PODUZEĆA ZA DIZALICA TOPLINE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE DIZALICA TOPLINE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

KONTAKTI

Upiti: 01 3535 204
Poduzeća: 099 3309 224

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana