x

  Dizalica topline - cijena toplinske pumpe

  Prije nego što počnete instalirati toplinsku pumpu, usporedite značajke svoje kuće s osobinama vašeg uređaja. Nemojte se zavaravati cijenom, jer se bez dobrog razmišljanja dizalica topline može preplatiti, a još gore je ukoliko kupite prejaku, ušteda je mnogo manja. Cijena ne bi trebala biti glavni kriterij, jer je toplinska pumpa investicija 20 i više godina. Glavni kriterij treba biti kvaliteta toplinske crpke i stručni savjet o njenom izboru, kako se sustav instalira i regulira te sama instalacija. Toplinska crpka sama po sebi može biti vrlo dobar uređaj, ali ako nije pravilno instaliran u sustav, neće raditi ispravno i energetska učinkovitost će biti manja. Cijena sustava toplinske crpke voda-voda ili zemlja-voda je najviša i kreće se od 70,000-100,000 kn bez ulaganja u distribucijski sustav. Cijena dizalice topline zrak-voda je mnogo niža, za opskrbu i ugradnju prosječne toplinske pumpe od 8kW, koja je dovoljna za dobro izoliranu stambenu kuću, odbit ćete 30,000 kn .Koja je ušteda na grijanju? Tri puta! Obratite se našim provjerenim dobavljačima kako biste umanjili troškove grijanja.

  DIZALICE TOPLINE, CIJENA DOBAVE I UGRADNJE


  Cijena dizalice topline. Cijena za dobavu i ugradnju dizalice topline na obiteljskoj kući, snage 12kW.

  15000.00 KN/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/kom

  SREDNJA CIJENA
  2600.00 KN/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Dizalica topline - cijena toplinske pumpe

  DRUGE CIJENE ZA DIZALICA TOPLINE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Toplinska pumpa cijena

  Cijena toplinske pumpe FUJIAIR GREE (20kw) za grijanje i hlađenje. Trošak za toplinsku pumpu i uređaj za hlađenje.


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Dizalica topline

  Cijena ugradnje dizalice topline. Trošak montaže dizalice topline za toplu vodu


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Visokotemperaturna dizalica topline zrak voda

  Dobava visokotemperaturne dizalice topline zrak voda


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Niskotemperaturna toplinska pumpa zrak voda

  Dobava niskotemperaturne dizalice topline zrak voda


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Dizalica topline za sanitarnu vodu

  Dobava dizalice topline za sanitarnu vodu


  KN

  KN/kom

  kom
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Toplinska pumpa, sve što morate znati

  1. Što morate znati prije kupnje toplinske pumpe?

  toplotne-crpalke.jpg
  Toplinske pumpe, energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način grijanja.

  1.1. Prednosti toplinskih pumpi

  Manja potrošnja energije, manja emisija štetnih tvari i osjetno niži troškovi grijanja.

  U dobro izoliranim, pasivnim zgradama, troškovi grijanja, hlađenja i pripreme tople vode niži su i do 10 puta nego kod klasičnih načina grijanja na lož ulje.

  Ulaganje u toplinsku pumpu nadoknađuje se najkraćem mogućem roku

  Uz pravilan odabir odgovarajuće toplinske pumpe i povoljnog ponuditelja, investicija se vraća u roku od 5 godina. Gotovo je sigurno da se ulaganje nadoknađuje u znatno kraćem roku od drugih alternativnih obnovljivih izvora grijanja (solarno grijanje, peleti, fotonaponski sustavi i sl.).

  Dugi vijek i praktički nema održavanja

  Vijek toplinskih pumpi je i do 25 godina, a za svoj rad ne treba gotovo nikakvo održavanje. Ljeti njima možemo hladiti prostorije, a time smanjujemo i troškove klimatizacijskih uređaja.

  1.2. Nedostatci toplinskih pumpi

  Glasnoća kompresora

  Suvremene toplinske pumpe nešto su tiše (danas oko 52 decibela), a unatoč tome preporučuje se vanjske jedinice s kompresorom postaviti npr. ispod prozora spavaće sobe. Ako vanjsku jedinicu postavimo na udaljenost od 3 metra od otvorenog prozora, zvuk je još glasniji.

  Ograničenja

  Za toplinsku pumpu tipa voda - voda potreban je izvor vode s dovoljno snažnim protokom vode, a za toplinsku pumpu tipa zemlja - voda dovoljna velika parcela (parcela mora biti barem 2 puta veća od veličine zgrade) za polaganje zemaljskih kolektora. Obje navedene vrste toplinskih pumpi skuplje su od inverterskog tipa zrak - voda, a za nju treba i dobiti odgovarajuće dozvole. Toplinske pumpe tipa zemlja - voda i voda - voda s druge strane imaju puno bolju iskoristivost od crpki zrak - voda. Zato je preporučljivo prije kupnje uz pomoć stručnjaka (projektanta) dobro razmisliti koja je toplinska pumpa najprikladnija i najisplativija za naše potrebe. 

  2. Izbor ponuditelja i izvođača

  Samo izbor kvalitetnog ponuditelja osigurava nesmetani rad, velike uštede i dug radni vijek toplinske pumpe.

  2.1. Kvalitetna montaža toplinske pumpe

  Odgovarajuća i kvalitetno izvedena montaža od ključne je važnosti za dobar rad toplinske pumpe. Tržište je danas puno prodavatelja toplinskih pumpi koji nude i montažu, a nemaju vlastite ekipe za montažu. Montažu organiziraju s podizvođačima, odnosno vanjskim monterima. To je loše jer se u tom slučaju podijeli odgovornost za kvalitetno izvedene radove. U praksi je često da monter upotrijebi nekvalitetan materijal za ugradnju, nekvalitetno i estetski loše izvede instalaciju, te se ne odaziva kada treba ukloniti eventualne nedostatke. Zbog toga je vrlo važno odlučiti se za ponuditelja koji ima vlastite montažne i servisne ekipe i nudi garanciju za cjelokupnu uslugu kupnje i montaže. 

  2.2. Iskustva korisnika

  Provjerite izvedene projekte ponuditelja i s njim dogovorite posjet objektima koji su slični vašem. Tako ćete iz prve ruke vidjeti kako je posao obavljen. S korisnicima možete razgovarati o njihovim iskustvima, a možete i usporediti troškove, raspitati se o pouzdanosti usluga nakon prodaje, kao npr. usluga servisiranja.

  2.3. Servis toplinskih pumpi

  Važno je da ponuditelj ima vlastitu službu za servis i sve odgovarajuće certifikate za prodaju i montažu toplinskih pumpi. Raspitajte se također o roku čekanja servisne službe. Nije dobra ideja da toplinsku pumpu kupite u trgovini, a zatim u vlastitom aranžmanu naručite montažu kod drugog ponuditelja! Montažer koji je istodobno i serviser nije dovoljno zainteresiran za izvođenje besplatnog servisa i zbog toga ćete ga dugo čekati, budući da će radije preuzimati druge, plaćene poslove.

  3. Različite vrste toplinskih pumpi

  3.1. S obzirom na izvor energije

  Tipovi toplinskih pumpi nazivaju se prema izvoru iz kojeg crpe energiju voda - voda, zemlja - voda i zrak - voda. Pritom prva riječ u nazivu govori otkud pumpa crpi, a druga kamo prenosi toplinu. 

  Toplinska pumpa voda - voda

  Među najučinkovitije toplinske pumpe spada tip voda - voda. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je da se vaš objekt mora nalaziti na području bogatom podzemnom vodom. Za toplinsku pumpu voda - voda treba napraviti bušotinu, za što morate imati određene dozvole. Koeficijent učinkovitosti za toplinske pumpe voda - voda je najviši od svih tipova toplinskih pumpi i iznosi 4,5. Koeficijent učinkovitosti odnos je između željene topline i uložene pogonske energije (npr. COP = 4,5 znači da za 4,5 kWh energije grijanja trošimo 1 kWh električne energije).

  Toplinska pumpa zemlja - voda

  Druga najučinkovitija toplinska pumpa je tip zemlja - voda. Njen koeficijent učinkovitosti iznosi 4,0. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je veća površina zemlje oko objekta u koju se mogu postaviti kolektori. Nedostatak te pumpe je zaleđivanje vode u njima ako se ne postave dovoljno duboko. U slučaju da se kolektori postave vertikalno, treba dobiti dozvolu za bušotinu, a sonde se polažu od 30 do 200 metara u dubinu.

  Toplinska pumpa zrak - voda

  Na slovenskom tržištu prodano je 90% toplinskih pumpi tipa zrak - voda. Ova vrsta toplinske pumpe zrak - voda je najjednostavnija i najpovoljnija za montažu. Zbog toga se investicija u toplinsku pumpu zrak - voda isplati unatoč tome što je njena učinkovitost malo lošija od druge dvije (koeficijent učinkovitosti je samo 3,5). Učinkovitost rada ove toplinske pumpe je unatoč tome znatno bolja od svih tradicionalnih izvora topline. Rok povrata investicije u toplinsku pumpu zrak - voda je najkraći od sve tri opcije, a njen vijek trajanja usporediv je s druge dvije.

  3.2. Toplinske pumpe za grijanje s obzirom na vrstu grijaćeg tijela

  Toplinske pumpe dijelimo i prema izlaznoj temperaturi vode koju mogu osigurati.

  Toplinske pumpe visoke temperature

  U starijim objektima sa slabijom izolacijom i grijanjem klasičnim sustavom radijatora (dovodna temperatura je 55 - 60 Celzijevih stupnjeva) potrebna je toplinska pumpa visoke temperature koja osigurava temperaturu vode do 80 Celzijevih stupnjeva. Samo na taj način možemo osigurati temperaturu primjerenu za grijanje radijatorima bez nepotrebnog preopterećivanja unutarnjih komponenti.

  Toplinske pumpe niske temperature

  U novijim, dobro izoliranim zgradama koje se griju modernim sustavima kao što su podno grijanje, konvektori i radijatori niske temperature dolazi u obzir toplinska pumpa niske temperature. Potonja zagrijava vodu na 55 Celzijevih stupnjeva. Toplinska pumpa niske temperature primjerena je i za starije objekte kod cjelokupne energetske obnove prilikom koje se povećava izolacija objekta i ugrađuje moderniji sustav grijanja. 

  3.2. S obzirom na način rada u sustavu grijanja

  Monovalentni način rada

  U tom načinu rada toplinska crpka bez prebacivanja na druge sustave tijekom cijele sezone grijanja pokriva sve toplinske potrebe zgrade. Temperaturni režim kod monovalentnog načina rada odgovara sustavu grijanja niske temperature monovalentnom i obično je 45/40 Celzijevih stupnjeva.

  Bivalentni alternativni način rada

  U ovom slučaju toplinska pumpa radi, odnosno njen rad je ekonomičan dok vanjska temperatura ne padne ispod 0 - 5 Celzijevih stupnjeva. Kod nižih vanjskih temperatura se isključuje i sustav grijanja se priključuje na drugi izvor topline, obično na kotao za toplu vodu. Sustav ima dva međusobno neovisna generatora koji mijenjaju jedan drugog u slučaju ispada, što je svakako prednost. Temperaturni režim odgovara i sustavu grijanja visoke temperature i u rasponu od 60/50 do 80/60 Celzijevih stupnjeva.

  Bivalentni paralelni način rada

  Toplinska pumpa radi bez spajanja na drugi izvor topline. Kada vanjske temperature padnu ispod 0 stupnjeva, uključuje se o kotao za toplu vodu kao dodatni izvor topline i oba generatora topline rade paralelno.

  Bivalentno djelomično paralelni način rada

  Toplinska pumpa radi jednako kao u slučaju bivalentnog alternativnoga načina rada, s jednom razlikom – regulacijom sami odabiremo željeni način rada kod određenih vanjskih temperatura.

  4. Postupak

  Osim pravilnog izbora vrste toplinske pumpe, vrlo je važno gdje će se i na koji način ugraditi toplinska pumpa. Za pomoć kod izbora najbolje se obratiti stručnjacima i ovlaštenim dobavljačima toplinskih pumpi koji imaju kvalitetne ekipe za montažu i servis.

  4.1. Ugradnja toplinske pumpe

  Sustav toplinske pumpe sastoji se od unutarnje i vanjske jedinice. Odabir lokacije za ugradnju unutarnje jedinice je jednostavan jer ne mora stajati pored dimnjaka ili spremnika za skladištenje. U objektima koji su nanovo izgrađeni obično je to podrum. Unutarnje jedinice toplinske pumpe danas su lijepo dizajnirane i mogu se postaviti u stambeni prostor. Unutarnji dio toplinske pumpe najprije se priključi na već pripremljen razvod cijevi za vodu i cijevi podnog grijanja ili cijevi radijatora. Zatim dolazi na red ugradnja vanjske jedinice, koja se obično postavlja negdje u blizini kuće, na betonsku bazu. Obje jedinice povezuju se električnim cijevima. Zatim slijedi ispuštanje zraka i povezivanje obiju jedinica plinom (freon).

  4.2. Upravljanje toplinskom pumpom

  Nakon ugradnje obiju jedinica i reguliranja svih priključaka slijedi spajanje na vodu i struju. Nakon priključenja na struju cirkulacijske pumpe, ventil za miješanje i mjerač temperature, najprije se iz vanjske jedinice ispusti plin, a zatim se sustav za grijanje napuni vodom i

  ispusti zrak. Time završava puštanje u rad novog sustava. Pri tome je vrlo važno da izvođači upoznaju korisnike s radom sustava i ključnim postavkama. Upravljanje sustavom je unatoč mnoštvu eventualnih postavki sasvim jednostavno, a treba poznavati osnove. Demonstracija upravljanja nužan je dio procesa jer je pravilno upravljanje najvažnije za optimalno funkcioniranje toplinske pumpe i sustava grijanja.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  DIZALICA TOPLINE

  POtrebna dobava i ugradnja dizalice topline radi grijanje kuće. Podno grijanje bi išlo na površinu cca 40 m2. 18900 KN do 31500 KN


  ........

  DIZALICA TOPLINEPO PRINCIPU ZRA-VODA

  Potrebno je na postojeće grijanje(kruto gorivo) spoji dizalica topline. 31500 KN do 52500 KN


  ........

  UGRADNJU DIZALICE TOPLINE

  Potrebna ugradnja dizalice topline. 25200 KN do 42000 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I CENTRALNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Štikada

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK VODA I PODNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Pregrada

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA,
  Dizalica topline, Šišan

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I PODNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Medulin

  101250 KN do 168750 KN

  CIJENA, UVOĐENJE EKTROINSTALACIJA, VODOVODNE INSTALACIJE, SOLARNOG SUSTAVA, TOPLINSKE PUMPE,
  Dizalica topline, Medulin

  202500 KN do 337500 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE PO PRINCIPU ZEMLJA-VODA,
  Dizalica topline, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, INSTALACIJA PODNOG GRIJANJA SA DIZALICOM TOPLINE ,
  Dizalica topline, Donja Bistra

  47250 KN do 78750 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Dubrovnik

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE ZA STAN,
  Dizalica topline, Rijeka

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Zagreb

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, DIZALICU TOPLINE SPOJIT NA POSTOJEĆE CENTRALNO GRIJANJE NA DRVA ,
  Dizalica topline, Kokorić

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I CENTRALNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Zagreb

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE VODA-ZRAK ,
  Dizalica topline, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA,
  Dizalica topline, Topusko

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Zaprešić

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA,
  Dizalica topline, Brnobići

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Ogulin

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-ZRAK,
  Dizalica topline, Zagreb

  17550 KN do 29250 KN

  CIJENA, DOBAVA I SPAJANJE DIZALICE TOPLINE NA POSTOJEĆE RADIJATORE ,
  Dizalica topline, Zagreb

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA TOPLOTNE PUMPE ZRAK VODA,
  Dizalica topline, Prelog

  30375 KN do 50625 KN

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE NA POSTOJEĆE RADIJATORE,
  Dizalica topline, Dražice

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZEMLJA-VODA,
  Dizalica topline, Bubnjarci

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, UVOĐENJE VODENOG PODNOG GRIJANJA I UGRADNAJ DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Drežnik Podokićki

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-ZRAK ,
  Dizalica topline, Slatine

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, PONUDA ZA DOBAVU I UGRADNJU DIZALICE TOPLINE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU,
  Dizalica topline, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, PONUDA ZA DIZALICU TOPLINE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU KUĆA,
  Dizalica topline, Velika Gorica

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, UVOĐENJE STROJARSKIH INSTALACIJA U NOVOGRADNJI,
  Dizalica topline, Rijeka

  135000 KN do 225000 KN

  CIJENA, PONUDA ZA DIZALICU TOPLINE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU KUĆA,
  Dizalica topline, Vrlika

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA,
  Dizalica topline, Štefanec Bartolovečki

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, PONUDA ZA UGRADNJU DIZALICE TOPLINE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU KUĆA,
  Dizalica topline, Petrinja

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I VODENOG PODNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Krušljevo Selo

  101250 KN do 168750 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA SOLARNE ELEKTRANE I DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA,
  Dizalica topline, Zagreb

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNOG SUSTAVA I DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Zagreb

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-ZRAK,
  Dizalica topline, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I PODNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Koprivnica

  81000 KN do 135000 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  DIZALICA TOPLINE CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 383 PODUZEĆA ZA DIZALICA TOPLINE


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE DIZALICA TOPLINE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana