x

  Dizalica topline cijena

  Prije nego što počnete instalirati toplinsku pumpu, usporedite značajke svoje kuće s osobinama vašeg uređaja. Nemojte se zavaravati cijenom (koju toplinsku pumpu odabrati i koliko me košta?), Jer se bez dobrog razmišljanja toplinska pumpa može preplatiti, a još gore je ukoliko kupite prejaku, ušteda je mnogo manja. Cijena ne bi trebala biti glavni kriterij, jer je toplinska pumpa investicija 20 i više godina. Glavni kriterij treba biti kvaliteta toplinske crpke i stručni savjet o njenom izboru, kako se sustav instalira i regulira te sama instalacija. Toplinska crpka sama po sebi može biti vrlo dobar uređaj, ali ako nije pravilno instaliran u sustav, neće raditi ispravno i energetska učinkovitost će biti manja. Cijena sustava toplinske crpke voda-voda ili zemlja-voda je najviša i kreće se od 70,000-100,000 kn bez ulaganja u distribucijski sustav. Cijena toplinske crpke zrak-voda je mnogo niža, za opskrbu i ugradnju prosječne toplinske pumpe od 8kW, koja je dovoljna za dobro izoliranu stambenu kuću, odbit ćete 30,000 kn .Koja je ušteda na grijanju? Tri puta! Obratite se našim provjerenim dobavljačima kako biste umanjili troškove grijanja.

  CIJENA DIZALICE TOPLINE


  Cijena dizalice topline. Cijena za dobavu i ugradnju dizalice topline na obiteljskoj kući, snage 12kW.

  15000.00 KN/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/kom

  SREDNJA CIJENA
  2600.00 KN/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Dizalica topline cijena

  DRUGE CIJENE ZA DIZALICA TOPLINE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena toplinske pumpe FUJIAIR GREE (20kw) za grijanje i hlađenje

  Trošak za toplinsku pumpu i uređaj za hlađenje.


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  TOPLINSKE PUMPE, SVE ŠTO MORATE ZNATI

  1. Što morate znati prije kupnje toplinske pumpe?

  toplotne-crpalke.jpg
  Toplinske pumpe, energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način grijanja.

  1.1. Prednosti toplinskih pumpi

  Manja potrošnja energije, manja emisija štetnih tvari i osjetno niži troškovi grijanja.

  U dobro izoliranim, pasivnim zgradama, troškovi grijanja, hlađenja i pripreme tople vode niži su i do 10 puta nego kod klasičnih načina grijanja na lož ulje.

  Ulaganje u toplinsku pumpu nadoknađuje se najkraćem mogućem roku

  Uz pravilan odabir odgovarajuće toplinske pumpe i povoljnog ponuditelja, investicija se vraća u roku od 5 godina. Gotovo je sigurno da se ulaganje nadoknađuje u znatno kraćem roku od drugih alternativnih obnovljivih izvora grijanja (solarno grijanje, peleti, fotonaponski sustavi i sl.).

  Dugi vijek i praktički nema održavanja

  Vijek toplinskih pumpi je i do 25 godina, a za svoj rad ne treba gotovo nikakvo održavanje. Ljeti njima možemo hladiti prostorije, a time smanjujemo i troškove klimatizacijskih uređaja.

  1.2. Nedostatci toplinskih pumpi

  Glasnoća kompresora

  Suvremene toplinske pumpe nešto su tiše (danas oko 52 decibela), a unatoč tome preporučuje se vanjske jedinice s kompresorom postaviti npr. ispod prozora spavaće sobe. Ako vanjsku jedinicu postavimo na udaljenost od 3 metra od otvorenog prozora, zvuk je još glasniji.

  Ograničenja

  Za toplinsku pumpu tipa voda - voda potreban je izvor vode s dovoljno snažnim protokom vode, a za toplinsku pumpu tipa zemlja - voda dovoljna velika parcela (parcela mora biti barem 2 puta veća od veličine zgrade) za polaganje zemaljskih kolektora. Obje navedene vrste toplinskih pumpi skuplje su od inverterskog tipa zrak - voda, a za nju treba i dobiti odgovarajuće dozvole. Toplinske pumpe tipa zemlja - voda i voda - voda s druge strane imaju puno bolju iskoristivost od crpki zrak - voda. Zato je preporučljivo prije kupnje uz pomoć stručnjaka (projektanta) dobro razmisliti koja je toplinska pumpa najprikladnija i najisplativija za naše potrebe. 

  2. Izbor ponuditelja i izvođača

  Samo izbor kvalitetnog ponuditelja osigurava nesmetani rad, velike uštede i dug radni vijek toplinske pumpe.

  2.1. Kvalitetna montaža toplinske pumpe

  Odgovarajuća i kvalitetno izvedena montaža od ključne je važnosti za dobar rad toplinske pumpe. Tržište je danas puno prodavatelja toplinskih pumpi koji nude i montažu, a nemaju vlastite ekipe za montažu. Montažu organiziraju s podizvođačima, odnosno vanjskim monterima. To je loše jer se u tom slučaju podijeli odgovornost za kvalitetno izvedene radove. U praksi je često da monter upotrijebi nekvalitetan materijal za ugradnju, nekvalitetno i estetski loše izvede instalaciju, te se ne odaziva kada treba ukloniti eventualne nedostatke. Zbog toga je vrlo važno odlučiti se za ponuditelja koji ima vlastite montažne i servisne ekipe i nudi garanciju za cjelokupnu uslugu kupnje i montaže. 

  2.2. Iskustva korisnika

  Provjerite izvedene projekte ponuditelja i s njim dogovorite posjet objektima koji su slični vašem. Tako ćete iz prve ruke vidjeti kako je posao obavljen. S korisnicima možete razgovarati o njihovim iskustvima, a možete i usporediti troškove, raspitati se o pouzdanosti usluga nakon prodaje, kao npr. usluga servisiranja.

  2.3. Servis toplinskih pumpi

  Važno je da ponuditelj ima vlastitu službu za servis i sve odgovarajuće certifikate za prodaju i montažu toplinskih pumpi. Raspitajte se također o roku čekanja servisne službe. Nije dobra ideja da toplinsku pumpu kupite u trgovini, a zatim u vlastitom aranžmanu naručite montažu kod drugog ponuditelja! Montažer koji je istodobno i serviser nije dovoljno zainteresiran za izvođenje besplatnog servisa i zbog toga ćete ga dugo čekati, budući da će radije preuzimati druge, plaćene poslove.

  3. Različite vrste toplinskih pumpi

  3.1. S obzirom na izvor energije

  Tipovi toplinskih pumpi nazivaju se prema izvoru iz kojeg crpe energiju voda - voda, zemlja - voda i zrak - voda. Pritom prva riječ u nazivu govori otkud pumpa crpi, a druga kamo prenosi toplinu. 

  Toplinska pumpa voda - voda

  Među najučinkovitije toplinske pumpe spada tip voda - voda. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je da se vaš objekt mora nalaziti na području bogatom podzemnom vodom. Za toplinsku pumpu voda - voda treba napraviti bušotinu, za što morate imati određene dozvole. Koeficijent učinkovitosti za toplinske pumpe voda - voda je najviši od svih tipova toplinskih pumpi i iznosi 4,5. Koeficijent učinkovitosti odnos je između željene topline i uložene pogonske energije (npr. COP = 4,5 znači da za 4,5 kWh energije grijanja trošimo 1 kWh električne energije).

  Toplinska pumpa zemlja - voda

  Druga najučinkovitija toplinska pumpa je tip zemlja - voda. Njen koeficijent učinkovitosti iznosi 4,0. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je veća površina zemlje oko objekta u koju se mogu postaviti kolektori. Nedostatak te pumpe je zaleđivanje vode u njima ako se ne postave dovoljno duboko. U slučaju da se kolektori postave vertikalno, treba dobiti dozvolu za bušotinu, a sonde se polažu od 30 do 200 metara u dubinu.

  Toplinska pumpa zrak - voda

  Na slovenskom tržištu prodano je 90% toplinskih pumpi tipa zrak - voda. Ova vrsta toplinske pumpe zrak - voda je najjednostavnija i najpovoljnija za montažu. Zbog toga se investicija u toplinsku pumpu zrak - voda isplati unatoč tome što je njena učinkovitost malo lošija od druge dvije (koeficijent učinkovitosti je samo 3,5). Učinkovitost rada ove toplinske pumpe je unatoč tome znatno bolja od svih tradicionalnih izvora topline. Rok povrata investicije u toplinsku pumpu zrak - voda je najkraći od sve tri opcije, a njen vijek trajanja usporediv je s druge dvije.

  3.2. Toplinske pumpe za grijanje s obzirom na vrstu grijaćeg tijela

  Toplinske pumpe dijelimo i prema izlaznoj temperaturi vode koju mogu osigurati.

  Toplinske pumpe visoke temperature

  U starijim objektima sa slabijom izolacijom i grijanjem klasičnim sustavom radijatora (dovodna temperatura je 55 - 60 Celzijevih stupnjeva) potrebna je toplinska pumpa visoke temperature koja osigurava temperaturu vode do 80 Celzijevih stupnjeva. Samo na taj način možemo osigurati temperaturu primjerenu za grijanje radijatorima bez nepotrebnog preopterećivanja unutarnjih komponenti.

  Toplinske pumpe niske temperature

  U novijim, dobro izoliranim zgradama koje se griju modernim sustavima kao što su podno grijanje, konvektori i radijatori niske temperature dolazi u obzir toplinska pumpa niske temperature. Potonja zagrijava vodu na 55 Celzijevih stupnjeva. Toplinska pumpa niske temperature primjerena je i za starije objekte kod cjelokupne energetske obnove prilikom koje se povećava izolacija objekta i ugrađuje moderniji sustav grijanja. 

  3.2. S obzirom na način rada u sustavu grijanja

  Monovalentni način rada

  U tom načinu rada toplinska crpka bez prebacivanja na druge sustave tijekom cijele sezone grijanja pokriva sve toplinske potrebe zgrade. Temperaturni režim kod monovalentnog načina rada odgovara sustavu grijanja niske temperature monovalentnom i obično je 45/40 Celzijevih stupnjeva.

  Bivalentni alternativni način rada

  U ovom slučaju toplinska pumpa radi, odnosno njen rad je ekonomičan dok vanjska temperatura ne padne ispod 0 - 5 Celzijevih stupnjeva. Kod nižih vanjskih temperatura se isključuje i sustav grijanja se priključuje na drugi izvor topline, obično na kotao za toplu vodu. Sustav ima dva međusobno neovisna generatora koji mijenjaju jedan drugog u slučaju ispada, što je svakako prednost. Temperaturni režim odgovara i sustavu grijanja visoke temperature i u rasponu od 60/50 do 80/60 Celzijevih stupnjeva.

  Bivalentni paralelni način rada

  Toplinska pumpa radi bez spajanja na drugi izvor topline. Kada vanjske temperature padnu ispod 0 stupnjeva, uključuje se o kotao za toplu vodu kao dodatni izvor topline i oba generatora topline rade paralelno.

  Bivalentno djelomično paralelni način rada

  Toplinska pumpa radi jednako kao u slučaju bivalentnog alternativnoga načina rada, s jednom razlikom – regulacijom sami odabiremo željeni način rada kod određenih vanjskih temperatura.

  4. Postupak

  Osim pravilnog izbora vrste toplinske pumpe, vrlo je važno gdje će se i na koji način ugraditi toplinska pumpa. Za pomoć kod izbora najbolje se obratiti stručnjacima i ovlaštenim dobavljačima toplinskih pumpi koji imaju kvalitetne ekipe za montažu i servis.

  4.1. Ugradnja toplinske pumpe

  Sustav toplinske pumpe sastoji se od unutarnje i vanjske jedinice. Odabir lokacije za ugradnju unutarnje jedinice je jednostavan jer ne mora stajati pored dimnjaka ili spremnika za skladištenje. U objektima koji su nanovo izgrađeni obično je to podrum. Unutarnje jedinice toplinske pumpe danas su lijepo dizajnirane i mogu se postaviti u stambeni prostor. Unutarnji dio toplinske pumpe najprije se priključi na već pripremljen razvod cijevi za vodu i cijevi podnog grijanja ili cijevi radijatora. Zatim dolazi na red ugradnja vanjske jedinice, koja se obično postavlja negdje u blizini kuće, na betonsku bazu. Obje jedinice povezuju se električnim cijevima. Zatim slijedi ispuštanje zraka i povezivanje obiju jedinica plinom (freon).

  4.2. Upravljanje toplinskom pumpom

  Nakon ugradnje obiju jedinica i reguliranja svih priključaka slijedi spajanje na vodu i struju. Nakon priključenja na struju cirkulacijske pumpe, ventil za miješanje i mjerač temperature, najprije se iz vanjske jedinice ispusti plin, a zatim se sustav za grijanje napuni vodom i

  ispusti zrak. Time završava puštanje u rad novog sustava. Pri tome je vrlo važno da izvođači upoznaju korisnike s radom sustava i ključnim postavkama. Upravljanje sustavom je unatoč mnoštvu eventualnih postavki sasvim jednostavno, a treba poznavati osnove. Demonstracija upravljanja nužan je dio procesa jer je pravilno upravljanje najvažnije za optimalno funkcioniranje toplinske pumpe i sustava grijanja.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-ZRAK

  Dosadašnje etažno plinsko grijanje želim zamjeniti dizalicom topline zrak-zrak. Također potrebna i dobava dizalice topline. U pitanju je poslovni prostor površine cca 70 m2. 18900 KN do 31500 KN


  ........

  PONUDA ZA DOBAVU I UGRADNJU DIZALICE TOPLINE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU

  Javljam se na poziv Fonda za energetsku obnovu. Potrebna dizalica topline od cca 9 KW
  Želio bih zadržati postojeći plinski bojler kao podršku za jaču zimu. U pitanju je kuća površine cca 130 m2. 18900 KN do 31500 KN


  ........

  DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE ZRAK-ZRAK

  Potrebna dobava i montaža dizalice topline zrak-zrak. U pitanju je obiteljska kuća površine cca 90 m2. 18900 KN do 31500 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-ZRAK,
  Dizalica topline, Kostrena

  22050 KN do 36750 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE, PODNO GRIJANE, VENTILACIJA S REKUPERACIJOM,
  Dizalica topline, Bale

  56700 KN do 94500 KN

  CIJENA, ZAMJENA PLINSKOG KOTLA S HIBRIDNOM DIZALICOM TOPLINE,
  Dizalica topline, Velika Gorica

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, UGRADNJA PODNOG GRIJANJA I ODABIR PEĆI ILI KOTLA NA STRUJU ,
  Dizalica topline, Slunj

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE NOVOGRADNJA ,
  Dizalica topline, Novaki Samoborski

  16380 KN do 27300 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Tenja

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA I SPAJANJE NA SUSTAV PODNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Klenovica

  2205 KN do 3675 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA TOPLOTNE PUMPE ZRAK VODA,
  Dizalica topline, Slavonski Brod

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DOBAVA DIZALICE TOPLINE ZRAK VODA I SPAJANJE NA POSTOJEĆI SUSTAV PODNOG GRIJANJA,
  Dizalica topline, Rijeka

  37800 KN do 63000 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE SA PODNIM GRIANJEM,
  Dizalica topline, Šašinovec

  75600 KN do 126000 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Varaždin

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, SAVJETI ZA OPREMU GRIJANJA I DIZALICE TOPLINE.,
  Dizalica topline, Žabnik

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA ,
  Dizalica topline, Kapela Kalnička

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE ZRAK-VODA,
  Dizalica topline, Podgora

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, TOPLINSKA PUMPA,
  Dizalica topline, Osijek

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Breznički Hum

  17010 KN do 28350 KN

  CIJENA, UGRADNJA SUSTAVA ZA GRIJANJE/HLAĐENJE S TOPLINSKOM PUMPOM,
  Dizalica topline, Vukovina

  37800 KN do 63000 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZRAK-ZRAK,
  Dizalica topline, Novi Vinodolski

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I PRATEĆE INFRASTRUKTURE,
  Dizalica topline, Hrvatska Kostajnica

  22050 KN do 36750 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Kljake

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Velika Rakovica

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Pula

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Bosiljevo

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE NA POSTOJEĆE CENTRALNO GRIJANJE,
  Dizalica topline, Sinj

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Zaprešić

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, TOPLINSKA PUMPA,
  Dizalica topline, Rabac

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Opuzen

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, MONTAŽA DIZALICE TOPLINE I SOLARNIH PANELA I SPAJANJE U SUSTAV,
  Dizalica topline, Matulji

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Čakovec

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, TOPLINSKA PUMPA GRIJANJE/HLAĐENJE,
  Dizalica topline, Dubrovnik

  25200 KN do 42000 KN

  CIJENA, RENOVACIJA CENTRALNOG GRIJANJA I PRILAGOĐAVANJE ZA DIZALICU TOPLINE,
  Dizalica topline, Zagreb

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ,
  Dizalica topline, Bučje

  15750 KN do 26250 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE ZA POSTOJEĆE CENTRALNO GRIJANJE,
  Dizalica topline, Omišalj

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, TOPLINSKA PUMPA ZRAK VODA,
  Dizalica topline, Hrvatska Dubica

  25200 KN do 42000 KN

  CIJENA, DIZALICA TOPLINE,
  Dizalica topline, Đakovo

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE,
  Dizalica topline, Umag

  15750 KN do 26250 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  DIZALICA TOPLINE CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 364 PODUZEĆA ZA DIZALICA TOPLINE


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE DIZALICA TOPLINE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana