Dizalica topline - cijena toplinske pumpe

Prije nego što počnete instalirati toplinsku pumpu, usporedite značajke svoje kuće s osobinama vašeg uređaja. Nemojte se zavaravati cijenom, jer se bez dobrog razmišljanja dizalica topline može preplatiti, a još gore je ukoliko kupite prejaku, ušteda je mnogo manja. Cijena ne bi trebala biti glavni kriterij, jer je toplinska pumpa investicija 20 i više godina. Glavni kriterij treba biti kvaliteta toplinske crpke i stručni savjet o njenom izboru, kako se sustav instalira i regulira te sama instalacija. Toplinska crpka sama po sebi može biti vrlo dobar uređaj, ali ako nije pravilno instaliran u sustav, neće raditi ispravno i energetska učinkovitost će biti manja. Cijena sustava toplinske crpke voda-voda ili zemlja-voda je najviša i kreće se od 9.300-13.300 EUR bez ulaganja u distribucijski sustav. Cijena dizalice topline zrak-voda je mnogo niža, za opskrbu i ugradnju prosječne toplinske pumpe od 8kW, koja je dovoljna za dobro izoliranu stambenu kuću, odbit ćete 4.000 EUR. Koja je ušteda na grijanju? Tri puta!

Kome povjeriti postavljanje dizalice topline? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

DIZALICE TOPLINE, CIJENA DOBAVE I UGRADNJE


Cijena dizalice topline. Cijena za dobavu i ugradnju dizalice topline na obiteljskoj kući, snage 12kW.

6631.30 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
10610.08 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Dizalica topline - cijena toplinske pumpe

DRUGE CIJENE ZA DIZALICA TOPLINE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Toplinska pumpa cijena

Cijena toplinske pumpe FUJIAIR GREE (20kw) za grijanje i hlađenje. Trošak za toplinsku pumpu i uređaj za hlađenje.€/kom

kom
upit

Dizalica topline

Cijena ugradnje dizalice topline. Trošak montaže dizalice topline za toplu vodu€/kom

kom
upit

Visokotemperaturna dizalica topline zrak voda

Dobava visokotemperaturne dizalice topline zrak voda€/kom

kom
upit

Niskotemperaturna toplinska pumpa zrak voda

Dobava niskotemperaturne dizalice topline zrak voda€/kom

kom
upit

Dizalica topline za sanitarnu vodu

Dobava dizalice topline za sanitarnu vodu€/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Toplinska pumpa, sve što morate znati

1. Što morate znati prije kupnje toplinske pumpe?

toplotne-crpalke.jpg
Toplinske pumpe, energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način grijanja.

1.1. Prednosti toplinskih pumpi

Manja potrošnja energije, manja emisija štetnih tvari i osjetno niži troškovi grijanja.

U dobro izoliranim, pasivnim zgradama, troškovi grijanja, hlađenja i pripreme tople vode niži su i do 10 puta nego kod klasičnih načina grijanja na lož ulje.

Ulaganje u toplinsku pumpu nadoknađuje se najkraćem mogućem roku

Uz pravilan odabir odgovarajuće toplinske pumpe i povoljnog ponuditelja, investicija se vraća u roku od 5 godina. Gotovo je sigurno da se ulaganje nadoknađuje u znatno kraćem roku od drugih alternativnih obnovljivih izvora grijanja (solarno grijanje, peleti, fotonaponski sustavi i sl.).

Dugi vijek i praktički nema održavanja

Vijek toplinskih pumpi je i do 25 godina, a za svoj rad ne treba gotovo nikakvo održavanje. Ljeti njima možemo hladiti prostorije, a time smanjujemo i troškove klimatizacijskih uređaja.

1.2. Nedostatci toplinskih pumpi

Glasnoća kompresora

Suvremene toplinske pumpe nešto su tiše (danas oko 52 decibela), a unatoč tome preporučuje se vanjske jedinice s kompresorom postaviti npr. ispod prozora spavaće sobe. Ako vanjsku jedinicu postavimo na udaljenost od 3 metra od otvorenog prozora, zvuk je još glasniji.

Ograničenja

Za toplinsku pumpu tipa voda - voda potreban je izvor vode s dovoljno snažnim protokom vode, a za toplinsku pumpu tipa zemlja - voda dovoljna velika parcela (parcela mora biti barem 2 puta veća od veličine zgrade) za polaganje zemaljskih kolektora. Obje navedene vrste toplinskih pumpi skuplje su od inverterskog tipa zrak - voda, a za nju treba i dobiti odgovarajuće dozvole. Toplinske pumpe tipa zemlja - voda i voda - voda s druge strane imaju puno bolju iskoristivost od crpki zrak - voda. Zato je preporučljivo prije kupnje uz pomoć stručnjaka (projektanta) dobro razmisliti koja je toplinska pumpa najprikladnija i najisplativija za naše potrebe. 

2. Izbor ponuditelja i izvođača

Samo izbor kvalitetnog ponuditelja osigurava nesmetani rad, velike uštede i dug radni vijek toplinske pumpe.

2.1. Kvalitetna montaža toplinske pumpe

Odgovarajuća i kvalitetno izvedena montaža od ključne je važnosti za dobar rad toplinske pumpe. Tržište je danas puno prodavatelja toplinskih pumpi koji nude i montažu, a nemaju vlastite ekipe za montažu. Montažu organiziraju s podizvođačima, odnosno vanjskim monterima. To je loše jer se u tom slučaju podijeli odgovornost za kvalitetno izvedene radove. U praksi je često da monter upotrijebi nekvalitetan materijal za ugradnju, nekvalitetno i estetski loše izvede instalaciju, te se ne odaziva kada treba ukloniti eventualne nedostatke. Zbog toga je vrlo važno odlučiti se za ponuditelja koji ima vlastite montažne i servisne ekipe i nudi garanciju za cjelokupnu uslugu kupnje i montaže. 

2.2. Iskustva korisnika

Provjerite izvedene projekte ponuditelja i s njim dogovorite posjet objektima koji su slični vašem. Tako ćete iz prve ruke vidjeti kako je posao obavljen. S korisnicima možete razgovarati o njihovim iskustvima, a možete i usporediti troškove, raspitati se o pouzdanosti usluga nakon prodaje, kao npr. usluga servisiranja.

2.3. Servis toplinskih pumpi

Važno je da ponuditelj ima vlastitu službu za servis i sve odgovarajuće certifikate za prodaju i montažu toplinskih pumpi. Raspitajte se također o roku čekanja servisne službe. Nije dobra ideja da toplinsku pumpu kupite u trgovini, a zatim u vlastitom aranžmanu naručite montažu kod drugog ponuditelja! Montažer koji je istodobno i serviser nije dovoljno zainteresiran za izvođenje besplatnog servisa i zbog toga ćete ga dugo čekati, budući da će radije preuzimati druge, plaćene poslove.

3. Različite vrste toplinskih pumpi

3.1. S obzirom na izvor energije

Tipovi toplinskih pumpi nazivaju se prema izvoru iz kojeg crpe energiju voda - voda, zemlja - voda i zrak - voda. Pritom prva riječ u nazivu govori otkud pumpa crpi, a druga kamo prenosi toplinu. 

Toplinska pumpa voda - voda

Među najučinkovitije toplinske pumpe spada tip voda - voda. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je da se vaš objekt mora nalaziti na području bogatom podzemnom vodom. Za toplinsku pumpu voda - voda treba napraviti bušotinu, za što morate imati određene dozvole. Koeficijent učinkovitosti za toplinske pumpe voda - voda je najviši od svih tipova toplinskih pumpi i iznosi 4,5. Koeficijent učinkovitosti odnos je između željene topline i uložene pogonske energije (npr. COP = 4,5 znači da za 4,5 kWh energije grijanja trošimo 1 kWh električne energije).

Toplinska pumpa zemlja - voda

Druga najučinkovitija toplinska pumpa je tip zemlja - voda. Njen koeficijent učinkovitosti iznosi 4,0. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je veća površina zemlje oko objekta u koju se mogu postaviti kolektori. Nedostatak te pumpe je zaleđivanje vode u njima ako se ne postave dovoljno duboko. U slučaju da se kolektori postave vertikalno, treba dobiti dozvolu za bušotinu, a sonde se polažu od 30 do 200 metara u dubinu.

Toplinska pumpa zrak - voda

Na slovenskom tržištu prodano je 90% toplinskih pumpi tipa zrak - voda. Ova vrsta toplinske pumpe zrak - voda je najjednostavnija i najpovoljnija za montažu. Zbog toga se investicija u toplinsku pumpu zrak - voda isplati unatoč tome što je njena učinkovitost malo lošija od druge dvije (koeficijent učinkovitosti je samo 3,5). Učinkovitost rada ove toplinske pumpe je unatoč tome znatno bolja od svih tradicionalnih izvora topline. Rok povrata investicije u toplinsku pumpu zrak - voda je najkraći od sve tri opcije, a njen vijek trajanja usporediv je s druge dvije.

3.2. Toplinske pumpe za grijanje s obzirom na vrstu grijaćeg tijela

Toplinske pumpe dijelimo i prema izlaznoj temperaturi vode koju mogu osigurati.

Toplinske pumpe visoke temperature

U starijim objektima sa slabijom izolacijom i grijanjem klasičnim sustavom radijatora (dovodna temperatura je 55 - 60 Celzijevih stupnjeva) potrebna je toplinska pumpa visoke temperature koja osigurava temperaturu vode do 80 Celzijevih stupnjeva. Samo na taj način možemo osigurati temperaturu primjerenu za grijanje radijatorima bez nepotrebnog preopterećivanja unutarnjih komponenti.

Toplinske pumpe niske temperature

U novijim, dobro izoliranim zgradama koje se griju modernim sustavima kao što su podno grijanje, konvektori i radijatori niske temperature dolazi u obzir toplinska pumpa niske temperature. Potonja zagrijava vodu na 55 Celzijevih stupnjeva. Toplinska pumpa niske temperature primjerena je i za starije objekte kod cjelokupne energetske obnove prilikom koje se povećava izolacija objekta i ugrađuje moderniji sustav grijanja. 

3.2. S obzirom na način rada u sustavu grijanja

Monovalentni način rada

U tom načinu rada toplinska crpka bez prebacivanja na druge sustave tijekom cijele sezone grijanja pokriva sve toplinske potrebe zgrade. Temperaturni režim kod monovalentnog načina rada odgovara sustavu grijanja niske temperature monovalentnom i obično je 45/40 Celzijevih stupnjeva.

Bivalentni alternativni način rada

U ovom slučaju toplinska pumpa radi, odnosno njen rad je ekonomičan dok vanjska temperatura ne padne ispod 0 - 5 Celzijevih stupnjeva. Kod nižih vanjskih temperatura se isključuje i sustav grijanja se priključuje na drugi izvor topline, obično na kotao za toplu vodu. Sustav ima dva međusobno neovisna generatora koji mijenjaju jedan drugog u slučaju ispada, što je svakako prednost. Temperaturni režim odgovara i sustavu grijanja visoke temperature i u rasponu od 60/50 do 80/60 Celzijevih stupnjeva.

Bivalentni paralelni način rada

Toplinska pumpa radi bez spajanja na drugi izvor topline. Kada vanjske temperature padnu ispod 0 stupnjeva, uključuje se o kotao za toplu vodu kao dodatni izvor topline i oba generatora topline rade paralelno.

Bivalentno djelomično paralelni način rada

Toplinska pumpa radi jednako kao u slučaju bivalentnog alternativnoga načina rada, s jednom razlikom – regulacijom sami odabiremo željeni način rada kod određenih vanjskih temperatura.

4. Postupak

Osim pravilnog izbora vrste toplinske pumpe, vrlo je važno gdje će se i na koji način ugraditi toplinska pumpa. Za pomoć kod izbora najbolje se obratiti stručnjacima i ovlaštenim dobavljačima toplinskih pumpi koji imaju kvalitetne ekipe za montažu i servis.

4.1. Ugradnja toplinske pumpe

Sustav toplinske pumpe sastoji se od unutarnje i vanjske jedinice. Odabir lokacije za ugradnju unutarnje jedinice je jednostavan jer ne mora stajati pored dimnjaka ili spremnika za skladištenje. U objektima koji su nanovo izgrađeni obično je to podrum. Unutarnje jedinice toplinske pumpe danas su lijepo dizajnirane i mogu se postaviti u stambeni prostor. Unutarnji dio toplinske pumpe najprije se priključi na već pripremljen razvod cijevi za vodu i cijevi podnog grijanja ili cijevi radijatora. Zatim dolazi na red ugradnja vanjske jedinice, koja se obično postavlja negdje u blizini kuće, na betonsku bazu. Obje jedinice povezuju se električnim cijevima. Zatim slijedi ispuštanje zraka i povezivanje obiju jedinica plinom (freon).

4.2. Upravljanje toplinskom pumpom

Nakon ugradnje obiju jedinica i reguliranja svih priključaka slijedi spajanje na vodu i struju. Nakon priključenja na struju cirkulacijske pumpe, ventil za miješanje i mjerač temperature, najprije se iz vanjske jedinice ispusti plin, a zatim se sustav za grijanje napuni vodom i

ispusti zrak. Time završava puštanje u rad novog sustava. Pri tome je vrlo važno da izvođači upoznaju korisnike s radom sustava i ključnim postavkama. Upravljanje sustavom je unatoč mnoštvu eventualnih postavki sasvim jednostavno, a treba poznavati osnove. Demonstracija upravljanja nužan je dio procesa jer je pravilno upravljanje najvažnije za optimalno funkcioniranje toplinske pumpe i sustava grijanja.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPOSTAVLJANJE STROJARSKIH INSTALACIJA U NOVOGRADNJI

Potrebno izvođenje strojarski radova na obiteljskoj kući koja kreće u gradnju.
Radi se postavljanju podnog grijanja (dizalica topline) i ostalim vodoinstalaterskim radovima radovima. 126000 € do 210000 €


........

UGRADNJA DIZALICE TOPLINE

U obiteljskoj kući imam razvedeno centralno grijanje (kombinacija radijatora i podnog grijanja) i grijem se na peć na pelet. Htio bih istu zamijeniti za DIZALICU TOPLINE.
Peć je tip kamina i nalazi se u dnevnom boravku, a posjedujem i podrum za smještaj potrebnih posuda. U podrumu imam kombinirani bojler i ekspanzionu posudu.
37800 € do 63000 €


........

UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I PODNOG GRIJANJA

Potrebna gradnja dizalice topline i podnog grijanja u novogradnji površine cca 132 m2. Posjedujemo i strojarski projekt. 63000 € do 105000 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, INSTALACIJA PODNOG GRIJANJA I UGRADNJA TOPLINSKE PUMPE U NOVOGRADNJI, 140 M2
Dizalica topline, Brdovec

13500 € do 22500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I POSTAVLJENJE PODNOG GRIJANJA, CCA 105 M2
Dizalica topline, Stara Novalja

13500 € do 22500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICA TOPLINE I POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA, 180 M2
Dizalica topline, Generalski Stol

18000 € do 30000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE , 70 M2
Dizalica topline, Sesvete

5400 € do 9000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALIZE TOPLINE , 150 M2
Dizalica topline, Stara Gradiška

6300 € do 10500 €

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, 100 M2
Dizalica topline, Daruvar

2250 € do 3750 €

CIJENA, INSTALACIJA DIZALICE TOPLINE SUSTAV VODA-VODA(ZEMLJA), 150 M2
Dizalica topline, Mala Buna

6300 € do 10500 €

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, 200 M2
Dizalica topline, Velika Gorica

3600 € do 6000 €

CIJENA, POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJE I UGRADNJA DIZALICA TOPLINE, 200 M2
Dizalica topline, Kašina

18000 € do 30000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE KOJU MOGU SPOJITI NA VEĆ UGRAĐENJE RADIJATORE., 100 M2
Dizalica topline, Ljubač

1800 € do 3000 €

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, 200 M2
Dizalica topline, Zagreb

3600 € do 6000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, 80+80M2
Dizalica topline, Slano

5400 € do 9000 €

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, 170 M2
Dizalica topline, Rakitje, Bestovje

3150 € do 5250 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE NA POSTOJEĆI SUSTAV GRIJANJA, 200 M2
Dizalica topline, Rešetari

9000 € do 15000 €

CIJENA, ZAMJENE ELEKTRIČNOG GRIJAČA DIZALICOM TOPLINE, 75 M2
Dizalica topline, Rijeka

5400 € do 9000 €

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, 100 M2
Dizalica topline, Donja Pušća

7200 € do 12000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, 160 M2
Dizalica topline, Velika

450 € do 750 €

CIJENA, INSTALACIJA SUSTAVA DIZALICA TOPLINE I PTV, 120 M2
Dizalica topline, Vranići kod Poreča

5400 € do 9000 €

CIJENA, UGRADNJE DIZALICE TOPLINE, 160 M2
Dizalica topline, Zagreb

5400 € do 9000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, 120 M2
Dizalica topline, Krapina

3600 € do 6000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, 150 M2
Dizalica topline, Delnice

4500 € do 7500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, CCA 170 M2
Dizalica topline, Murter

4500 € do 7500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I RASHLADNOG SUSTVA , 400 M²
Dizalica topline, Sinj

13500 € do 22500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE NA POSTOJEĆI SISTEM PODNOG GRIJANJA U KOMBINACIJI SA SOLARNIM, 270 M2
Dizalica topline, Zagreb

9000 € do 15000 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE NA POSTOJEĆE RADIJATORSKO GRIJANJE , CCA 80 M2
Dizalica topline, Zagreb

4500 € do 7500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA, 70 M2
Dizalica topline, Vinica Breg

13500 € do 22500 €

CIJENA, UGRADNJU DIZALICU TOPLINE ZRAK VODA, 200 M2
Dizalica topline, Sisak

9000 € do 15000 €

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, 200 M2
Dizalica topline, Novaki Samoborski

8100 € do 13500 €

CIJENA, DIZALICA TOPLINE, 140 M2
Dizalica topline, Zagreb

2700 € do 4500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, CCA 300 M2
Dizalica topline, Završje Loborsko

3600 € do 6000 €

CIJENA, PODIZANJE DIZALICE TOPLINE I CIJEVI ZA 30CM, 40 M2
Dizalica topline, Zagreb

90 € do 150 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE I SOLARNIH KOLEKTORA ZA PTV, 200 M2
Dizalica topline, Rijeka

18000 € do 30000 €

CIJENA, DIZALICA TOPLINE- GRIJANJE, HLAĐENJE, TOPLA VODA, CCA 200 M2
Dizalica topline, Zagreb

9000 € do 15000 €

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE DIZALICE TOPLINE I IZVEDBA PODNOG GRIJANJA, 155 M2
Dizalica topline, Ližnjan

8100 € do 13500 €

CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE ZA CENTRALNO GRIJEANJE. , 55 M2
Dizalica topline, Trilj

5400 € do 9000 €

CIJENA, DIZALICA TOPLINE , CCA 250 M2
Dizalica topline, Brezovica

5400 € do 9000 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Dizalica topline CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

544+ PODUZEĆA ZA DIZALICA TOPLINE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE DIZALICA TOPLINE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana