Elektrostatsko bojanje cijena

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za prašno bojanje


Cijena prašnog bojanja metala. Cijena za pranje metala u komori za ispiranje, nanosa prašne boje i zagrijavanja u peći.

6.63 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
15.92 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za izvođača za elektrostatsko bojanje

Druge cijene za Elektrostatsko bojanje

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Praškasto bojenje - što sve trebati znati?

1. Praškasto bojenje ili obično bojenje?

Koji je najbolji premaz za vaš metalni proizvod? Zašto odabrati praškasto bojenje? Bojenje je tradicionalni pristup koji ima mnoga ograničenja, dok je praškasto nanošenje boje suvremen i napredniji pristup koji manje utječe na okoliš, poboljšava trajnost i pridonosi kvalitetnijem izgledu.

praskasto-bojenje.jpg
Praškasto bojenje je postupak suhog nanošenja boje, koje se obično upotrebljava za obradu metala, uglavnom industrijske opreme, kao i namještaja.

 

1.1. Što je praškasto bojenje?

Praškasto nanošenje boje je postupak suhog nanošenja boje koji se obično primjenjuje u obradi metala, uglavnom industrijske opreme. Praškasta boja nanosi se na metal elektrostatičkim postupkom, kao suhi prah, a zatim se učvršćuje toplinskom obradom. Poznato je da praškasto bojenje pruža visokokvalitetni krajnji rezultat, kako u pogledu funkcionalnosti tako i cjelokupnog izgleda površine. Praškasto bojena površina nije samo trajna, već je i fleksibilna.

Praškasto bojenje može se upotrebljavati za razne površine, uključujući metal, beton, čelik i plastiku. Pogodno je za unutarnju i vanjsku primjenu i jedna je od najisplativijih završnih obrada.

1.2. Koliko je izdržljiv praškasti premaz?

Ovo je jedan od najtrajnijih premaza koji se mogu upotrebljavati za zaštitu različitih površina, ne samo metalnih. Kemijske veze omogućavaju vrhunski završni sloj koji je pogodan i za strojeve u industriji, kao i za svakodnevne proizvode. Može podnijeti ekstremne vremenske uvjete i intenzivne fizičke utjecaje, što znači da je otporan na grebanje, ogrebotine i ljuštenje.

1.3. Koliko traje praškasta boja?

Dugovječnost proizvoda uvelike ovisi o nekoliko čimbenika. Ti čimbenici uključuju kvalitetu pripreme, vrstu upotrijebljenog praškastog premaza i okoliš kojem je proizvod izložen. Zaštitni slojevi s praškastim premazom mogu trajati i do 20 godina, ali se zbog nedosljedne uporabe, izloženosti UV svjetlosti i vanjskoj okolini mogu brže razgraditi. Različiti premazi također imaju različit vijek trajanja. Primjerice, premazi s fluoropolimerima i uretanima mogu dulje trajati. Napravljeni su tako da mogu izdržati ekstremne uvjete i prikladniji su za vanjske proizvode. Epoksidni premazi mogu trajati veoma dugo u zatvorenom prostoru, ali nakon što se izlože vanjskim uvjetima, puno se brže raspadaju.

1.4. Druge prednosti praškastog bojenja

Praškasti premazi imaju nekoliko prednosti, što ih čini izvrsnim izborom za zaštitu metala. Osim legendarne trajnosti, postoji još nekoliko pogodnosti koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru načina obrade.

Ekološki je izbor: može se ponovno upotrijebiti i reciklirati. Za razliku od termoseta, termoplastične prevlake se mogu vrlo lako preoblikovati. Puder se također nanosi vrlo precizno, uz minimalne gubitke, za razliku od klasičnog bojila. Možete očekivati ​​oko 5 % gubitka ili manje gubitke materijala. Činjenica da mu nisu potrebna otapala veliki je plus. Praškasta boja ne oslobađa pare organskih spojeva koji bi mogli štetiti okolišu. Osim toga, sigurnije ju je upotrebljavati i, iako se i dalje preporučuje nošenje zaštitne opreme, ne predstavlja toliku opasnosti za zdravlje kao druge metode bojenja i nanošenja zaštitnih premaza.

To je isplativ odabir: Završni sloj s praškastim premazima unaprijed će se činiti važnim, a za neke možda i izuzetnim. Međutim, s vremenom je sloj mnogo niži u usporedbi s drugim različitim vrstama završnih slojeva.

Polirani izgled: S praškastim bojenjem lako se postiže lijep izgled polirane površine. Odbija kemikalije, vlagu i druge elemente, zbog čega ga je jednostavno čistiti.

1.5. Što je s nedostacima praškastog bojenja?

Unatoč činjenici da se praškasto bojenje može pohvaliti mnogim prednostima, njegove nedostatke ne treba zanemariti. Stvar je u tome da se za postizanje učinkovitosti i funkcionalnosti mora upotrijebiti prava vrsta i pravi način nanošenja praškaste boje. Kod praškastog bojenja imamo manju kontrolu nad konačnom debljinom boje. Čak se može dogoditi da je debljina boje nejednaka, što utječe na cjelokupnu teksturu boje. U tom slučaju postupak praškastog lakiranja treba ponoviti. Iako je jedna od mnogih prednosti praškastog bojenja recikliranje i ponovna upotreba, također se može dogoditi unakrsna kontaminacija boje. To jednostavno znači da bojenje neće ispasti kako se očekivalo, što će smanjiti učinkovitost i dovesti do neusklađenosti. To možete izbjeći ako pazite na pakiranje, odnosno ako pazite da prašci budu uvijek pažljivo zapakirani kada se ne upotrebljavaju.

2. Praškasto bojenje – odabir pravog ponuditelja

Odabir pravog ponuditelja usluga praškastog bojenja ovisi o potrebama vašeg projekta. Nijedna tvrtka koja se bavi praškastim bojenjem neće biti savršena za sve. Prije nego što odaberete dobavljača praškastog bojenja postavite si ovih 8 pitanja u nastavku teksta.

2.1. Je li vaš proizvod uopće prikladan za praškasto bojenje?

Prvo trebate znati je li praškasto bojenje najbolji izbor za vaš proizvod ili projekt. Vjerojatno ste već primijetili da drvo, guma, plastika i drugi materijali koji imaju malu otpornost na toplinu ne bi trebali biti praškasto bojeni. Praškasti premaz treba zapeći na površini, a pećnica doseže temperature iznad 400 Celzijevih stupnjeva, što može lako rastopiti i sagorjeti mnoge uobičajene materijale. Ako niste sigurni, raspitajte se kod ponuditelja je li vaš proizvod prikladan za praškasto bojenje.

2.2. Treba li vaš proizvod pripremu?

Treba li površinu proizvoda pjeskariti prije praškastog bojenja? Mnogi ponuditelji nude takve usluge, odnosno uslugu pripreme površine prije praškastog bojenja, bilo da se radi o pjeskarenju kuglicama, pijeskom, vodom ili drugim vrstama pjeskarenja. Međutim, neki se ponuditelji bave isključivo praškastim bojenjem. Prije nego što prihvatite ponudu, provjerite odgovaraju li mogućnosti ponuditelja vašim potrebama. Ako trebate pripremiti površinu, preporučujemo da to učini ponuditelj koji će također izvesti praškasto bojenje. Abrazivno pjeskarenje uklanja svu prljavštinu i stare zaštitne premaze s metala. Zbog toga će površina biti osjetljiva na hrđu i druge probleme, osobito kada je objekt u transportu ili na neki drugi način čeka na bojenje. Premještanje predmeta izravno s pjeskarenja na praškasto bojenje osigurava čistu površinu i maksimalno prianjanje boje.

2.3. Trebate li dodatne usluge?

Hoće li vaš proizvod trebati montažu nakon završetka i prije isporuke? Trebate li dodatnu obradu metalnih površina? Provjerite je li pružatelj usluge voljan i sposoban pružiti ove dodatne usluge.

2.4. Žuri li vam se?

Vrijeme čekanja na praškasto bojenje ovisi o nekoliko čimbenika: koliko je zauzet vaš ponuditelj, je li spreman brzo obaviti posao i jeste li ga spremni platiti, termin ugradnje, priprema površine i sekundarne usluge, vrijeme isporuke. Obično su rokovi isporuke za naručivanje praškastih premaza i do nekoliko tjedana.

2.5. Trebate li više boja?

Provjerite koje brendove praškastih boja nudi proizvođač. Neki proizvođači rade s više dobavljača, dok drugi rade samo s jednim dobavljačem boje. Neki vam mogu obojiti proizvod u razne boje i teksture. Ako vam treba više boja na proizvodu ili ako neki dijelovi trebaju ostati neobojeni, obratite se dobavljaču. Neki to mogu, drugi ne mogu. Vaše specifične potrebe znatno utječu na odabir pružatelja usluga.

2.6. Trebaju li vam natpisi ili posebni grafički efekti?

Neki od uređaja koje ponuditelji usluga za praškasto bojenje imaju u svojim radionicama nude sve o čemu biste mogli sanjati i u pogledu boja, učinaka i tekstura i tako dalje, a neke pak radionice mogu prihvatiti samo jednostavne i redovite narudžbe.

2.7. Je li vaš proizvod malen ili velik?

Utvrdite koju veličinu proizvoda može prihvatiti ponuditelj. Neki su predmeti možda preveliki za prostor koji ponuditelj ima na raspolaganju. U tom ćete slučaju možda trebati rastaviti proizvod da biste ga mogli obojiti. Manji se predmeti mogu i potopiti u prah ako radionica nudi tu vrstu usluge.

2.8. Je li veličina vaše narudžbe mala ili velika?

Neki ponuditelji neće prihvatiti male narudžbe, a u mnogim slučajevima naplaćuju visoku cijenu za male količine jer moraju pokriti troškove takvih malih operacija. Većina ponuditelja rado prihvaća velike narudžbe – veće narudžbe obično su i vama isplativije.

3. Praškasto bojenje – vrste premaza

Postoje dvije vrste praškastih premaza, termoplastični i termoosjetljivi.

3.1. Termoplastični premazi

Termoplastični praškasti premazi zagrijavanjem postaju tekući i vrlo mekani i tako se eliminiraju kemijske veze. Ovim postupkom praškasti premaz postaje i reverzibilan i višestruko upotrebljiv. Termoplastične prevlake obično su deblje, prema tome i trajnije od termoosjetljivih premaza. Stoga se mogu upotrebljavati za mnoge stvari izrađene od metala, za dijelove automobila, pa čak i hladnjake.

3.2. Termoosjetljivi premazi

S druge strane, termoosjetljivi praškasti premazi tvore kemijske veze nakon što se stvrdnu, što onemogućava recikliranje. Prikladni su za područja s visokom toplinom jer ih veze sprječavaju da se otope. Ta je vrsta praškastog premaza puno jeftinija od termoplastičnoga.

4. Praškasto bojenje – postupak

Praškasto bojenje temelji se na polimernoj smoli u kombinaciji s pigmentima, ljekovitim tvarima, modifikatorima protoka, sredstvima za izravnavanje i mnogim drugim aditivima. Sve sastojke treba otopiti, a zatim ohladiti i samljeti u prah. Predgrijavanjem se postiže ravnomjerna završna obrada, dok hlađenje pridonosi stvaranju čvrste prevlake. Postupak nanošenja praha eliminira pretjerano prskanje koje bi se moglo pojaviti kod boja na bazi otapala. Praškasti premazi razlikuju se od klasičnih i po tome što za rad trebamo električni naboj, dok klasična boja treba ljepilo. Za postupak nanošenja upotrebljava se elektrostatski raspršivač za boju. Prahu daje pozitivan električni naboj i elektrostatičkim nabojem ga gura prema komponentama. Postupak kemijskog vezanja ojačava praškasti premaz jer se veze stvrdnu nakon stvrdnjavanja. Jedna od najvažnijih prednosti praškastih premaza je to što im se i nakon stvrdnjavanja može dodati nekoliko novih slojeva, ovisno o željenoj konačnoj debljini sloja. Deblji premazi duže traju i pružaju veću zaštitu. Praškasti premazi prikladni su za zaštitu metala jer odbijaju korozivne materijale poput kemikalija i vode.

4.1. Priprema

Kada se odredi vrsta prevlake, prvi korak u postupku praškastog bojenja je priprema površine. To je možda i najvažniji dio postupka jer utječe na to koliko će se praškasta boja primiti na površinu koju želimo zaštititi. Priprema može uključivati ​​pjeskarenje i nanošenje temeljnog premaza prije nanošenja praškaste boje.

4.2. Bojenje

Praškasta boja obično se nanosi na površine elektrostatičkim pištoljem koji je napunjen prahom za bojenje. Raspršuje se na željenu površinu uz pomoć komprimiranog zraka. Kada prašina pokrije površinu predmeta, započinje skrućivanje. Za to vrijeme površina se zagrijava tako da se prah topi i stvara film. Nakon što se površina ohladi, premaz se stvrdne i postupak je završen.

4.3. Drugi načini praškastog bojenja

Postoje i drugi načini nanošenja praškaste boje, iako oni mogu biti problematični ili prikladni samo za određene vrste projekata. Na primjer, metalnu površinu možemo prije nanošenja premaza zagrijati, što omogućuje topljenje praha pri kontaktu. Ovdje je problem što višak praha može istjecati, a to nam stvara dodatni posao ili ponavljanje postupka. Elektrostatičko nanošenje praha u tekućem stanju je još jedan način nanošenja. Pogodan je za bojenje manjih komada koje potapamo u boju.

4.4. Koliko traje praškasto bojenje?

Koliko traje postupak praškastog bojenja, ovisi o projektu. Veći komadi zahtijevaju više vremena jer treba obraditi veće površine tijekom nanošenja i stvrdnjavanja. Naprimjer, bojenje automobilskih naplataka: za pojedinačni naplatak bojenje ne bi trebalo trajati više od dva sata. Proces se može završiti u jednom danu. Prilično dosljedan dio postupka je vrijeme stvrdnjavanja. Komadi se suše u posebnoj peći za skrućivanje u prahu. Ovo je zadnji korak u postupku praškastog bojenja. Pećnica zagrijava proizvod na 162 – 204 ℃ od 10 do 30 minuta. Vrijeme potrebno za stvrdnjavanje ovisi o veličini proizvoda, kao i debljini sloja boje.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Rezanje, savijanje, varenje, plastifikacija

Potrebno rezanje, savijanje, varenje, plastifikacija. U pitanju je medicinska oprema. 678.6 € do 1131 €

........

Bojanje radijatora

Zelimo u bijelo ofarbati 3 gusana radijatora, ukupno 70 clanaka ( 2*30, 1*10), na nacin da ih majstori skinu i nakon farbanja vrate. 678.6 € do 1131 €

........

Bojanje Lipovica radijatora i cijevi

Potrebno bojanje 3 Lipovica radijatora (8-12 rebara) i cijevi na području Novog Zagreba. 678.6 € do 1131 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Čišćenje i bojanje radijatora, 6 kom
Elektrostatsko bojanje, Bjelovar

180 € do 300 €

Cijena, Obnova gusanih radijatora, radijarori-3 kom
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Bojanje lipovica radijatora, 3 radijatora 24 članka
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Pjeskarenje i farbanje starih gusanih radijatora, 3 radijatora 13 članaka
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Pjeskarenje i bojanje radijatora, 21+21 članak
Elektrostatsko bojanje, Sesvete

90 € do 150 €

Cijena, Pjeskarenje i bojenje radijatora, radijatori- 4 kom
Elektrostatsko bojanje, Susedgrad

108 € do 180 €

Cijena, Bojanje 5 pločastih radijatora, Veličine od 1m do 2m
Elektrostatsko bojanje, Jagodnjak

108 € do 180 €

Cijena, Bojanje željeznih vrata, jedan element: 2.25 m2 , a drugi 5.4 m2
Elektrostatsko bojanje, Zadar

450 € do 750 €

Cijena, Plastificirati metalnu ogradu, cca 32m2
Elektrostatsko bojanje, Trnovec Bartolovečki

360 € do 600 €

Cijena, Bojanje radijatora, radijatora-4 kom
Elektrostatsko bojanje, Brckovljani

90 € do 150 €

Cijena, Bojanje i čišćenje radijatora, 29 rebara
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Bojanje radijatora, 1 etaža kuče; 6 kom
Elektrostatsko bojanje, Varaždin

270 € do 450 €

Cijena, Pjeskarenje i bojanje gusanih radijatora, 3 radijatora, ukupno 37 rebara
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Elektrostatsko bojanje drveta, 2 m2
Elektrostatsko bojanje, Samobor

135 € do 225 €

Cijena, Bojenje kamionske nadogradnje, cca 6.5 x 2.5m
Elektrostatsko bojanje, Kukuljanovo

2250 € do 3750 €

Cijena, Farbanje kupaonskog radijatora, cca 0,75 x 0,6 m
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Bojanje radijatora, 9 kd
Elektrostatsko bojanje, Brezovica

450 € do 750 €

Cijena, Čišćenje i bojanje Lipovica radijetora, radijatora-5 kom
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Iscrtavanje parkirnih mjesta, 5 parkirnih mjesta oznake H62 dimenzija širina 2,30 m i dužina 5,30 m + 1 parkirno mjesto za vučnu službu dimenzije kamiona 8,20 m dužina i 2,30 m šir
Elektrostatsko bojanje, Susedgrad

135 € do 225 €

Cijena, Pjeskanje stare boje i elektrostatsko bojanje ulaznih vrata od čelika, 100 x 200 cm
Elektrostatsko bojanje, Vodnjan

180 € do 300 €

Cijena, Bojanje radijatora u kupaonici, 1 m2
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Iscrtati bijelom bojom 9 parking mjesta. , 9 parking mjesta
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Bojanje gusanih radijatora - pofarbati, 4 radijatora
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Pljeskarenje i plastificiranje radijatora, 3 kom
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Bojanje jež postolja za stol, cca 6 m2
Elektrostatsko bojanje, Kaštel Kambelovac

54 € do 90 €

Cijena, Bojanje aluminijskih kutija, 11,2 x 3,1 x 6,0 cm 20 kd
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Označiti parking bojom, 1500 m2
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Bojanje radijatora , radijator-1 kd
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Plastificiranje stakla, 2 m2
Elektrostatsko bojanje, Čakovec

90 € do 150 €

Cijena, Farbanje felgi, 2 felge r 17
Elektrostatsko bojanje, Sveta Nedjelja

90 € do 150 €

Cijena, Iscrtavanje parking mjesta žutom bojom, 5 parkinga - ukupna sirina cca. 15.5 m
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Bojanje radijatora, 120 rebara
Elektrostatsko bojanje, Kutina

270 € do 450 €

Cijena, Bojanje kliznih dvorišnih vrata, 6 x 1.25 m
Elektrostatsko bojanje, Zadar

180 € do 300 €

Cijena, Bojanje željeznih radijatora, 6m duznih visine 65cm
Elektrostatsko bojanje, Nedelišće

45 € do 75 €

Cijena, Plastificiranja radijatora , 20 m2
Elektrostatsko bojanje, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Bojanje aluminijskih radijatora, radijatori-7 kd
Elektrostatsko bojanje, Varaždin

630 € do 1050 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Elektrostatsko bojanje cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

124+ poduzeća za Elektrostatsko bojanje
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Elektrostatsko bojanje?